noiembrie 2009
Gala de decernare a Premiilor Ioan Chirilă se apropie cu paşi repezi. Alături de jurnaliştii profesionişti, în cadrul Galei vor fi premiaţi şi cei care, prin puterea cuvântului sau a imaginii, îşi doresc să devină gazetari sportivi. Acum, ambele competiţii adresate neprofesioniştilor din cadrul Premiilor Ioan Chirilă se apropie de final.

Mai sunt câteva zile în care aspiranţii la o carieră de jurnalist sportiv mai pot trimite articole pentru Talentul anului. Spre deosebire de anii trecuţi, până la acest moment au fost primite articole din partea unor autori cu vârste şi preocupări dintre cele mai diferite. Concurenţii au în comun pasiunea pentru sport şi dorinţa de a-i spune povestea cât mai frumos. Cei care doresc să se mai înscrie o pot face până în data de 6 noiembrie 2009, trimiţând un text însoţit de un CV la adresa [email protected]. Dacă au nevoie de îndrumare în legătură cu redactarea articolelor, participanţii vor găsi pe site-ul Premiilor, www.ioanchirila.ro, o serie de sfaturi din partea doamnei Iarina Demian, preşedintele Fundaţiei artEST, organizatorul Premiilor Ioan Chirilă.

Învingătorul competiţiei va beneficia de un contract de colaborare cu un cotidian de mare tiraj, timp de trei luni. Cel de-al doilea clasat va deveni colaborator Hotnews, ambii câştigători având posibilitatea de a începe o carieră de jurnalist sportiv.

Celor care preferă să se exprime prin imagini, Premiile Ioan Chirilă le-au pregătit Kaptura, un concurs adresat fotografiilor amatori care doresc să devină profesionişti. Timp de 6 săptămâni, participanţii au fost provocaţi să demostreze că ştiu unde să ochească şi când să apese pe trăgaci. Au fost primite fotografii cu teme şi compoziţii variate. De la fotbal la echitaţie sau pescuit, concurenţii au reuşit să surprindă momente dintre cele mai inedite. Cei care doresc să se înscrie mai pot trimite imagini până în data de 12 noiembrie la adresa [email protected].

Câştigătorul fiecărei săptămâni este ales de către Cristi Preda şi Alex Gâlmeanu, doi dintre cei mai reprezentativi şi mai bine cotaţi artişti fotografi ai momentului. La sfârşitul campaniei, fotografiile câştigatoare ale fiecărei etape intră în competiţia pentru un aparat foto Nikon D-SLR D3000. Votul juriului este dublat şi de un premiu de popularitate. Pe toată durata competiţiei, vizitatorii au ocazia să voteze cea mai bună fotografie a fiecărei săptămâni, pe www.ioanchirila.ro. La finalul fiecărei etape, autorul celei mai populare fotografii va primi o geantă foto şi un trepied din partea F64.

Marele câştigător al concursului foto Kaptura va fi anunţat pe 18 noiembrie 2009 pe site-ul oficial al Premiilor Ioan Chirilă, www.ioanchirila.ro. Câştigătorii premiului Talentul anului vor fi anunţaţi în cadrul Galei Premiilor, care va avea loc pe 23 noiembrie 2009. Premiile Ioan Chirilă sunt singurele premii independente adresate gazetarilor sportivi din România.

În 2008 primele două locuri la Talentul anului au fost ocupate de Alexandru Enăşescu şi Sebastian Gorcea ale căror texte se pot citi aici şi aici.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus