iunie 2004
Festivalul TIFF 2004
Studioul Elvira Popescu din cadrul Institutului Francez este duminica această gazdă a unui eveniment de excepţie din cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania la Bucureşti. Filmul Thalassa, Thalassa - Acolo unde ochii dor are prima proiecţie la Bucureşti, după 10 ani de la realizare şi 9 ani de la cîştigarea Tigrului de Aur la Rotterdam, în 1995.

Thalassa, Thalassa! - film regizat de Bogdan Dumitrescu în 1994, nu a fost niciodată prezentat publicului român, în ciuda premiilor şi laudelor pe care le-a primit în străinătate. TIFF a spart însă gheaţa la Cluj, cu prima proiecţie în România, într-o sală de cinematograf arhiplină, care i-a răsplătit pe regizor şi pe actorii filmului (prezenţi pe scenă) cu ovaţii şi aplauze în picioare.

Experienţa poate fi repetată duminica aceasta, ora 13:00, la Bucureşti, la Elvira Popescu. Regizorul Bogdan Dumitrescu (care a terminat de curînd noul său film, Camera ascunsă, avîndu-l în distribuţie pe Rutger Hauer), operatorul Doru Mitran, compozitorul Adrian Enescu şi actorii din Thalassa, Thalassa! vă aşteaptă să vedeţi împreună cu ei filmul şi să vă povestească apoi evenimentele din spatele camerei.



Thalassa, Thalassa! este un inovator film cu copii destinat adulţilor, o originală variaţie la indestructibilul gen road movie, făcut cu un rafinat simţ al ironiei şi absurdului. Într-o Românie dezolantă şi aproape nepopulată, elevul Fane găseşte într-un hangar maşina viselor sale: un Jaguar alb plin de dolari (murdari) şi lux vestic. Împreună cu prietenii săi, cinci băieţi şi o fată, Fane iniţiază exuberant o excursie cu maşina: vor să ajungă la mare.

Sînteţi aşteptaţi duminică, ora 13:00, la un nou eveniment TIFF la Bucureşti.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus