noiembrie 2009
Evenimentul va avea loc luni, 30 noiembrie 2009, la Café Verona, în librăria Cărtureşti, la ora 18.30, iar la lansare vor fi prezenţi violonistul Alexandru Tomescu şi fotograful Alex Gâlmeanu.

Revista Punctum va apărea trimestrial, într-un tiraj iniţial de 2 000 de exemplare, şi va fi distribuită prin librăriile Cărtureşti şi la magazinul de echipamente foto F64. Abonamentele şi comenzile online se vor putea face pe www.carti-cheie.ro. Preţul unei reviste este de 29 de lei.

Editorul publicaţiei este fotograful Cosmin Bumbuţ, iar la realizarea ei au colaborat Alex Gâlmeanu, Raymond Bobar, Voicu Bojan, Gicu Şerban şi Elena Stancu. Revista Punctum a fost tipărită cu sprijinul magazinului de echipamente foto F64.

Publicaţia prezintă în paginile sale portofolii şi serii fotografice consistente, fără să abordeze subiecte legate de tehnică sau de echipamente foto. Primul număr al revistei conţine un reportaj amplu realizat în Crimeea de fotograful japonez Ikuru Kuwajima, o serie de fotografii ale violonistului Alexandru Tomescu, un proiect al medicului veterinar Hajdu Tamás, dar şi un material despre istoria fotografiei româneşti, în care este prezentat Carol Szathmari, primul fotograf de război din lume.

Un alt proiect prezentat în revista Punctum este Home, care include o serie de fotografii făcute de şase deţinute de la Penitenciarul de Femei Târşor. Ele au participat vara aceasta la un atelier de fotografie susţinut de Cosmin Bumbuţ în închisoare.

Numele publicaţiei este inspirat de termenul folosit de semioticianul francez Roland Barthes în volumul Camera luminoasă: "Punctum ţâşneşte din fotografie ca o săgeată, străpungându-te. Cuvântul vine din latină şi desemnează rana, incizia, semnul lăsat de un instrument ascuţit. Punctum-ul unei fotografii este întâmplarea aceea subtilă care te răneşte şi te pătrunde".

Revista se va lansa şi în Sibiu, pe 5 decembrie 2009, în sala Habitus din Piata Mică, în cadrul întîlnirii anuale a comunităţii Badoorgood, Deconectaţi - 2009.

Contact: [email protected]

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus