Şapte Seri / februarie 2009
Cloudy with a Chance of Meatballs
Cloudy with a Chance of Meatballs e titlul unei animaţii sincere şi trippy, mai apropiată de o drăgălăşenie pentru copii decât de un clin d'oeil aruncat adulţilor. Cu alte cuvinte, dacă nu-i aveţi pe puşti cu voi, nu prea merită sa faceţi excursia până la mall. Pentru că filmul (adaptare a unei cărţi pentru copii celebră prin anii '80) e un semn maaare de exclamare, scăldat în râuri de ciocolata şi oceane de îngheţată, adresat copiilor pe care îi fac fericiţi meniurile de mărimea regelui.

Povestea e potrivită pentru o abordare 3D: pe o insulă din Atlantic, unde lumea s-a plictisit de mâncat sardine, Flint, un băiat nepopular care are o maimuţă drept pet, vrea să devină inventator cu orice preţ. Şi, împotriva voinţei tatălui, care îl vrea ajutor în magazinul său de peşte şi care are un unibrow mai mare ca al păpuşii din Sesame Street, îşi urmează visul - creează marea năzbâtie prin care câştigă admiraţia tuturor: construieşte o maşinărie care transformă apa în mâncare, astfel că în filmul nostru ninge cu îngheţată, plouă cu chiftele, pizza, şuncă, hamburgeri, ursuleţi de gumă, fripturi uriaşe şi alte mâncăruri sănătoase tun.

Doar că totul scapă de sub control şi se întoarce împotriva lor, mâncarea devine din ce în ce ai multă şi mai mare, iar maşinăria trebuie oprită. Sigur că e funny, apetisant şi de-a dreptul pervers să vezi cum doi îndrăgostiţi (copilăreşte vorbind) se afundă într-o mare de jeleu, sigur că detaliul şi perspectiva 3D îşi fac treaba perfect, dar nu trebuie să vă aşteptaţi la mai mult. Nici măcar la glume sexy, ci mai degrabă la o morală colorată despre cât de responsabili trebuie să fim când copilul plânge după meniul XXL cu patru pungi de cartofi prăjiţi, garnitură de maioneză, plus extra topping de ciocolată şi vanilie.

Regia: Phil Lord, Chris Miller Cu: voci: Bill Hader, Anna Faris, James Caan, Andy Samberg

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus