decembrie 2009
Muzeul Ţăranului Român - cunoscut pe vremuri şi ca Muzeul de la Şosea, a reluat din noiembrie 2009, ciclul sau de conferinţe vizând dezbaterea publică a problematicii vaste a tradiţiilor în cultura română actuală. Conferinţele se adresează publicului larg, în mod special tinerilor specialişti din domeniile umaniste şi se organizează în fiecare lună, la Clubul Ţăranului.

Miercuri, 16 decembrie 2009, de la ora 18:30, la Clubul Ţăranului, invitatele Corina Cimpoieru, doctorand în antropologie şi Ioana Tudora, antropolog, ne vor vorbi despre "România rustică". Moderatorul conferinţei va fi Vintilă Mihăilescu, antropolog

"Facem ceva modern, ne-am întors la tradiţional!" - explica un tânăr care îşi construia o casă nouă în satul său natal. O casă nu din lemn, dar cu mult lemn - "ca pe vremuri". "Ceva rustic..." - ne explica altcineva.

România rurală devine rustică! Nu numai reşedinţele secundare sau pensiunile agro-turistice, dar şi tot mai multe gospodării ţărăneşti arborează însemne ale "rusticului" ca mărci de modernitate, modă, eleganţă, prestigiu. Rusticitatea este pe cale să devină un discurs al "schimbării la faţă" a României rurale, în care iluzia de tradiţional este încorporată ca semn de modernizare.

Parteneri: Clubul Ţăranului

Parteneri media: 24-Fun, Radio România Actualităţi, Radio România Cultural, 121.ro, Port.ro, Hot News, webpr.ro, www.calendarevenimete.ro, LiterNet, Observator cultural

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus