Şapte Seri / decembrie 2009
Zombieland
Zombieland nu e un gore-flick în tradiţia lui George Romero, nici a lui Robert Rodriguez, deşi linkurile sunt inevitabile. E mai degrabă o lecţie de lifestyle deghizată într-un film cu zombie. Şi dacă îţi place să citeşti prin reviste articole de genul "Cum să te distrezi cu sub un milion de dolari", atunci kitul de supravieţuire într-o lume de zombi o să te prindă uşor-uşor.

Regulile sunt stabilite de un game-boy semi-autist (jucat de Jesse Eisenberg), un dur sensibil (Woody Harrelson) şi două pupeze surori, dure şi ele (Abigail Breslin şi Emma Stone) - toţi se întâlnesc întâmplător şi sunt uniţi de dorinţa de a se refugia într-un loc liniştit, departe de haosul apocaliptic. Problema se pune mai degrabă în spiritul unui Apatow decât al maeştrilor capetelor găurite, căci să ne-nţelegem: filmul cu zombie are mult umor, are bromance şi personaje pentru care flirtul cu o gagică bună înseamnă mai mult decât supravieţuirea propriu-zisă. Şi pe lângă atmosfera asta care te face să crezi ca a te lua în serios e cel mai rău lucru din lume, mai apare ceva: goana lui Tallahassee (tipul bun la măcelărit, jucat de Harrelson) după prăjiturica Twinkie - plăcerea lui pură şi simbolul tuturor plăcerilor vinovate. A, şi mai e şi Bill Murray într-o apariţie cameo în propriul rol, suficient de superficial cît să rămână memorabil.

Imaginează-ţi că ai pe mâna toată vila lui din Beverly Hills şi că poţi să-ţi faci de cap în ea - cam asta e atmosfera din Zombieland. Vorba lui Tallahassee, în viaţă e mai important să te bucuri de lucrurile mărunte decât să duci o luptă continuă de supravieţuire.

Regia: Ruben Fleischer Cu: Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Emma Stone, Abigail Breslin, Amber Heard, Bill Murray, Derek Graf

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus