Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Medalia de onoare

Medalia de onoare - dublu medaliat la Torino Film Festival 2009

decembrie 2009
Filmul românesc Medalia de onoare, în regia lui Călin Peter Netzer, a primit Premiul publicului, cu o menţiune specială pentru interpretul rolului principal, Victor Rebengiuc, şi un Premiu special pentru scenariu la Festivalul Internaţional de Film de la Torino, care s-a încheiat sâmbătă, 21 noiembrie 2009.

Medalia de onoare este o co-producţie Scharf Advertising, Pandora Film şi Abis Studio, realizată cu sprijinul CNC România, Arte/ZDF, Eurimages, TVR, BV Mc Cann Erickson Romania, Odyssey Comunication, Teleclub şi cu participarea HBO România.

Cel de-al doilea lung-metraj al lui Călin Netzer, după multi-premiatul Maria (2003), este o comedie neagră despre un pensionar din România anilor '90 (Victor Rebengiuc) care primeşte într-o bună zi o distincţie pentru faptele de vitejie din timpul Celui de-al Doilea Război Mondial.

Scenariul e semnat Tudor Voican, imaginea îi aparţine lui Liviu Mărghidan, montajul - lui Cătălin F. Cristuţiu, iar din distribuţie mai fac parte Camelia Zorlescu, Mircea Andreescu, Ion Lucian, Radu Beligan, Costică Drăgănescu, Gabriel Spahiu. Producătorul filmului Medalia de onoare este Liviu Mărghidan, iar producător delegat - Ada Solomon.

Toate articolele despre Medalia de onoare

10 ani cu filmul românesc. Episodul 9 - Anul 2009, Iulia Blaga