Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Cronici film  Sageata  Articole diverse

Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro

Moartea unui mim - RIP Toni Tecuceanu


Marian Rădulescu

ianuarie 2010
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
În urmă cu vreo cinci ani o nouă vedetă apărea la Cronica cârcotaşilor. Emisiunea de divertisment radio & TV dobândea, prin Toni Tecuceanu, un colaborator de nădejde, ce atrăgea atenţia în primul rând printr-o anume siguranţă de sine neostentativă şi extrem de bine calculată. În zona de entertainment autohton invadat de tot felul de diletanţi, travestiurile groteşti ale lui Toni erau classy, aveau ţinută profesionistă.

Deghizat în Bombonel, Tribunul Vadim sau în Războinicul Luminilor, Toni Tecuceanu s-a integrat repede în echipa de Cârcotaşi. Ceea ce juca el era întotdeauna plin de nerv şi în spiritul vremurilor actuale: farsă, isterie, megalomanie, mitocănie sau umor de tip stand up comedy - vezi monologul lui Vintilă, decupat din nu mai puţin deocheatul roman al lui Marin Preda, Cel mai iubit dintre pământeni.

În Ajunul Crăciunului 2009, actorul - diagnosticat cu virusul A/H1N1 - s-a prăpădit fulgerător în numai câteva zile. Avea 37 de ani şi era mai mult decât o tânără speranţă actoricească (a luat Premiul "Cel mai bun actor" la Gala HOP în 2006) când a plecat în "lumea celor drepţi". România însă a rămas cu personajele "în carne şi oase" pe care Toni le ironiza cu atâta vervă: Becali, Vadim, Ţânţăreanu, Păunescu, Năstase, mahalagii şi mahalagioaice anonimi din pestriţa şi agresiva faună a "boborului"... Odihneşte-te în pace, Toni! Toate articolele despre Articole diverse


0 comentarii

Spacer Spacer