ianuarie 2010
Dragi prieteni,

Avem bucuria să vă anunţăm organizarea ediţiei de iarnă a Taberei Medievale pentru copii.

Tabăra se va derula în perioada 30 ianuarie - 5 februarie 2010 (în timpul vacanţei intersemestriale a copiilor). Locul de desfăşurare este o pensiune (www.casamuntelui.ro) situată în localitatea Fundata (1330 m), pe platoul montan traversat de culoarul Rucăr-Bran, la graniţa dintre judeţele Argeş si Braşov. Condiţiile din tabără (pensiunea Casa muntelui) sunt similare cu cele ale unei facilităţi turistice de patru stele: fiecare cameră are baie proprie, curăţenia este exemplară, iar calitatea bucătăriei este impecabilă.

Într-un timp în care oamenii sunt tot mai grăbiţi, copiii au nevoie de o schimbare. O schimbare de aer şi de timp, care îi va transpune în alte timpuri, când existau idealuri înalte şi eroi adevăraţi. Prin jocuri, ateliere şi activităţi recreative şi educative, ei vor evada din lumea reală într-o lume de poveste.

Timp de o săptămână, aspiranţii cavaleri şi tinerele domniţe vor fi înconjuraţi de decoruri medievale şi vor primi costume medievale. Domniţele vor purta rochii, iar cavalerii vor avea tunici şi scuturi cu însemne heraldice. Atelierele de pictură şi heraldică medievală, realizare manuală a hârtiei, scrimă cu spada medievală, tir cu arcul, le vor dezvolta abilităţile personale, le vor îmbogăţi bagajul de cunoştinţe si îi vor familiariza cu codul de onoare, valorile şi spiritul cavalerismului medieval.

Pentru mai multe informaţii vă invităm să vizitaţi site-ul www.tabara-medievala.ro sau să luaţi legătura cu colega noastră Maria Petrescu (E-mail: [email protected], tel. 0725.223.396.)

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus