Revista HBO / ianuarie 2010
Pentru prima dată de când a ajuns Vince Chase la Hollywood, situaţia nu e tocmai roz - Medellin, filmul mamut al dificilului Billy Walsh a fost huiduit la Cannes, banii sunt tot mai puţin şi e nevoie de niscai economii şi, cel mai grav, niciun mare studio nu mai vrea să aibă de-a face cu el, singura opţiune pe care o are (nu că nu s-ar bucura) fiind cinemaul independent. Mai precis, o eventuală colaborare cu Gus Van Sant care ne / vă dovedeşte, dacă mai era nevoie, că orice şut în derrière este, în fapt, un pas înainte.

Aşa cum v-a obişnuit, deja, în toate cele patru sezoane de până acum, Entourage mizează mai puţin pe comicul de limbaj sau pe cel de situaţie şi preferă să stoarcă tot umorul din paralelismul, nu foarte subtil dar, probabil, foarte realist, dintre viaţa la Hollywood şi viaţa din serial. Iar dacă primul instinct e să te cutremuri de-a dreptul înfiorat de concentrarea de superficialitate şi mâncătorie prezentă pe centimetru pătrat şi care-i înconjoară din toate părţile, la o privire mai atentă, cei patru protagonişti (plus inimitabilul Ari Gold şi, de ceva timp, adorabilul Lloyd) reuşesc, paradoxal, să amuze, să emoţioneze şi chiar să stârnească simpatia. În plus, bunul obicei cu guest star-urile predispuse la autoironie ce "vizitează" serialul se păstrează şi în acest al cincilea sezon (nu divulgăm nimic!) şi, prin urmare, glamour-ul şi paietele au menirea de a spoi, întrucâtva, gardul care-ascunde leopardul.

Entourage
Comedie, SUA 2008
Cu: Kevin Connolly, Adrian Grenier, Kevin Dillon, Jerry Ferrara.
Regia: Doug Ellin Cu: Kevin Connolly, Adrian Grenier, Kevin Dillon, Deby Mazar, Jerry Ferrara

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus