februarie 2010
Festivalul de Flamenco, 2010
Marţi, 16 februarie 2010, ora 19:00 va avea loc în Sala Mare a Ateneului Român cel de-al doilea eveniment muzical din programul Festivalului: recitalul instrumental al ansamblului de muzică de cameră La Maestranza.

Ansamblul La Maestranza, înfiinţat în 1994 la San Lorenzo de El Escorial, reuneşte instrumente de suflat (flaut, clarinet), instrumente de coarde (viola, violoncel, contrabas, chitara) şi percuţie. Componenţii formaţiei sunt muzicieni consacraţi,cu o bogată activitate profesională, care interpretează un repertoriu diversificat stilistic, de la perioada preclasicismului la muzică contemporană. Grupal este condus de reunitul chitarist José María Gallardo del Rey şi are ca obiectiv crearea unui nou stil în muzică spaniolă. Ansamblul La Maestranza a prezentat publicului muzică din mai multe secole, cu preponderenţă muzică spaniolă, şi, mai recent, lucrări semnate de José María Gallardo del Rey. Formaţia a întreprins turnee în China, Coreea, Oriental Mijlociu, Polonia, Franţa, Italia, Grecia, Mexic, SUA.

Programul pe care îl vor prezenta în recitalul de la Bucureşti conţine un repertoriu pentru a cărui interpretare La Maestranza deţine un cod propriu şi foarte special: dialogul între clasic şi popular; interacţiunea dintre inspiraţia flamenco şi realizarea unui limbaj care îşi are centrul în şcoala impresionistă de compoziţie. La Maestranza este, fără îndoiala, singurul grup de muzică de cameră dedicat interpretării "în stil" a muzicii spaniole.

Componenţi: Ezequiel Cortabarría (flaut), Vicente Sabater (clarinet), Eva Martín (violă), Germán Muñoz (contrabas), John Stokes (violoncel), Javier Valdunciel (percuţie), José María Gallardo del Rey (chitară şi conducere muzicală).

Din programul concertului: Banderillas de Tiniebla, Obertura de Silverio, Concierto para Tres Noches de Primavera, Epitafio a Isaac Albéniz, Fuego, Portola Sycamore, Falla by La Maestranza, Lorca Suite


Festivalul Flamenco Clasic şi noile genuri
8 februarie - 7 martie 2010

Organizatori: Institutul Cervantes din Bucureşti şi Ambasada Spaniei în România, cu sprijinul Agenţiei Andaluze de Flamenco
Parteneri: Filarmonica George Enescu, Institutul Francez, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Teatrul Odeon
Coproducator: Societatea Româna de Televiziune
Sponsori principali: Happy Tour, Hercesa, HL1, Roca
Susţinător: BRD - Groupe Société Générale
Sponsori: Bamesa Otel S.A., La Caixa, Cialt, Dytras, Garrigues, Inocsa, Blizzard Design-Grupo Typsa
Colaboratori: Afirma, Bogaris, Copisa, Cosercon, Eusma, Ferbu, Fonomat, Gis Group, Granvía, Plantmar, Sedesa
Parteneri Media: Observator Cultural, LiterNet.ro, Port.ro, Şapte Seri, Zile şi Nopţi.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus