februarie 2010
TVR Cultural oferă telespectatorilor un veritabil eveniment cultural: joi, 18 februarie 2010, ora 21.00, o ediţie cu totul specială a emisiunii Înapoi la argument, cu un mare creator invitat - Liviu Ciulei.

Horia Roman Patapievici a stat de vorbă cu Ciulei despre teatru şi film de-a lungul carierei sale, iar interviul rezultat a fost împărţit în două preţioase episoade. Primul va fi difuzat în această joi, iar al doilea pe 25 februarie 2010.

Actor, regizor şi director de teatru, realizator de film, arhitect, scenograf de teatru şi film, autor de film de televiziune, profesor universitar cu o carieră strălucită la New York. Acesta este Liviu Ciulei, un artist total, care îşi gîndeşte spectacolele din perspectiva condiţiei metafizice a teatrului.

Nu a acceptat nici un interviu în ultimii 20 de ani. De aceea, apariţia sa este mai mult decît un simplu interviu. Este un dialog din clipele căruia răsare portretul unui Creator de teatru absolut. Tăceri, gînduri, stări sufleteşti, idei pe parcursul a două emisiuni ce reprezintă o întîlnire însemnată de un mister anume.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus