februarie 2010
Antichrist
Pelicula Antichrist, în regia lui Lars von Trier, va fi lansată pe marile ecrane în 26 martie 2010.

Catalogat de publicaţia The Sunday Telegraph drept "cel mai şocant film din istoria Festivalului de la Cannes", Antichrist a stârnit reacţii extreme în rândul criticii şi a publicului, fiind puternic apreciat sau dimpotrivă, aspru criticat. Publicaţia The Telegraph titrează: filmul lui Von Trier este genial şi de aceea trebuie să-l vedeţi în timp ce The Guardian descrie revenirea regizorului pe marile ecrane ca fiind inumană. Nu în ultimul rând, criticul Roger Ebert se declară impresionat de opera lui Lars von Trier. Un film puternic. Profunzimea lui e cutremurătoare. Von Trier m-a zguduit.

Filmul spune povestea unui cuplu îndurerat care se retrage la o cabană, după moartea singurului copil. Acolo, însă, lucrurile se vor înrăutăţi.

Antichrist a fost distins în 2009 cu Premiul pentru cea mai bună actriţă (Charlotte Gainsbourg) la Cannes 2009, precum şi cu Trofeul Academiei Europene de Film pentru cea mai bună imagine (Anthony Dod Mantle).

Filmul este distribuit de Transilvania Film şi a putut fi vizionat în cadrul celei de-a opta ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania 2010.

Regia: Lars von Trier Cu: Willem Dafoe, Charlotte Gainsbourg

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus