martie 2010
Conform structurii şi misiunii sale CNDB nu este doar o instituţie de spectacole, ci şi singurul finanţator specific pentru programele şi proiectele coregrafice care se realizează la nivel naţional. De la înfiinţarea sa, CNDB a finanţat, în afara proiectelor proprii, 74 de programe şi proiecte acoperind la nivel naţional zone diverse de activităţi specifice domeniului: producţii originale, festivaluri, proiecte de cercetare şi laboratoare, publicaţii, sesiuni de comunicare, mobilitate artistică, ateliere şi cursuri.

Selecţiile sunt adresate profesioniştilor care activează în domeniul dansului contemporan: coregrafi, dansatori, profesori, teoreticieni, critici, operatori culturali, fundaţii si asociaţii de profil, alte entităţi de drept public sau de drept privat cu activitate în domeniul dansului contemporan. În anul 2010 Centrul Naţional al Dansului Bucureşti organizează două sesiuni de selecţie pentru programele şi proiectele coregrafice ce urmează să fie realizate pe parcursul anului curent.

Suma totală alocată pentru prima selecţie din anul 2010 este de 130.000 lei. Selecţia I /2010 se referă numai la programe şi proiecte coregrafice care urmează să se desfăşoare în perioada 7 mai - 30 octombrie 2010. Termenul limită de depunere/înregistrare a dosarelor pentru selecţia I CNDB/2010 este 31 martie 2010, ora 16.00.

Strategia CNDB pentru anul 2010 are următoarele direcţii şi priorităţi:

Încurajarea proiectelor al căror conţinut şi formă iau în considerare contextul social, problematicile şi temele relevante pentru societatea contemporană;

Sprijinirea programelor şi proiectelor care au un potenţial ridicat de expunere, în vederea creşterii vizibilităţii dansului contemporan la nivelul publicului larg (nespecializat) şi a dezvoltării audienţei pentru aceasta artă;

Sprijinirea iniţiativelor de difuzare a proiectelor coregrafice în afara Bucureştiului şi a scenei CNDB;

Susţinerea cu prioritate a proiectelor care sunt realizate în parteneriat, coproducţie sau în alte forme de cooperare, la nivel naţional şi internaţional.

Detalii despre condiţiile de participare şi documentaţia necesară pentru înscriere, se găsesc pe site-ul www.cndb.ro, secţiunea "Concursuri de proiecte".

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus