martie 2010
Artiştii Operei Comice pentru Copii au cântat în această săptămână pe Broadway! Nu cel din Manhattan, ci cel din Marea Caraibelor, un teatru plutitor plasat între insulele Martinica şi Guadalupe.

Opera Comică pentru Copii este în această săptămână în turneu în Marea Caraibelor (la invitaţia Companiei Pullmann). Romania, amazing country s-a intitulat spectacolul în care soliştii vocali şi balerinii Operei Comice pentru Copii au prezentat piese de virtuozitate din repertoriul folcloric românesc, dar şi şlagîre de mare succes ale Loredanei Groza (Lele şi Ziga-zaga).
Trebuie remarcată, din nou, capacitatea de adaptare si mobilitatea acestui colectiv condus de Smaranda Oţeanu-Bunea, ansamblu care în fiecare săptămână susţine la Palatul Naţional al Copiilor patru spectacole cu balete de buzunar sau opere bufe, toate cu sălile pline. Profesionalismul acestora a generat invitarea lor în locuri cât se poate de exotice: Festivalul de Teatru pentru Copii de la Keochang (Coreea de Sud), Festivalul de Tineret de la New Dehli (India), în Tunisia sau Israel (cu programe speciale pentru comunităţile româneşti), pe lângă turneele europene din Croaţia, Italia, Austria dar şi cele din Canada.

Următorul spectacol al OCC va fi joi - Greetings from Romania - tot într-un teatru de pe un vas de croazieră, Pacific Dream, unde sunt mulţi turişti francezi, spanioli dar şi români, care populează acest veritabil oraş plutitor cu 12 punţi.

Ca proiecte pentru anul 2010, OCC are fixate pe harta lumii alte trei destinaţii exotice: Egiptul (în aprilie), China (în august, cu ocazia Expozitiei Mondiale Shanghai 2010) şi pentru a patra oara India (în decembrie) ca invitaţi speciali ai Festivalului de Tineret de la New Dehli. În aceste zile însă, se vor bucura de artiştii romani cei plecaţi în Caraibe, mai precis în insulele St. Lucia, Martinica, Guadalupe, Tortola şi Republica Dominicană.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus