martie 2010
"Ce este primăvara? Ce se întâmplă primăvara? Cum arată? Cum ar fi dacă aţi putea s-o vedeţi prin ochii unui băiat pe nume Pieter, un băiat care a trăit cândva în Belgia şi căruia îi place tare mult să deseneze? Haideţi să vedem!"

Cea de-a treia seara a copiilor la TNO îi invită pe cei mici să ia parte la o poveste deosebită, care se spune pe măsură ce o descoperim în noi înşine şi în imaginaţia noastră. Gândită sub forma unui atelier interactiv, întâlnirea va permite o transpunere a temei, poveste de primăvară, într-o structură articulată, menită să dezvolte aptitudinile şi sensibilitatea copiilor prin activităţi artistice şi jocuri în echipă.

Pentru a putea crea împreună, vom începe prin a ne cunoaşte şi a pregăti spaţiul, lumea pe care personajele noastre o vor popula trecând de la imagine la muzică şi îmbinând cele două dimensiuni prin mişcările de dans. O introducere, un soi de "pre-poveste" a culorilor şi a sunetelor, ilustrată în elementele vizuale şi auditive de tabloul Primăvara de Pieter Breughel cel Tânăr, Anotimpurile de Vivaldi, Flautul fermecat de Mozart, ne va deschide calea către propria noastră poveste, o aventură în desene şi modelare cu plastilină.

Atelierul este coordonat de Titus Percea şi Ruxandra Şteţca, un duo care se completează ca pregătire în domeniul muzical şi plastic. Cu peste 10 ani petrecuţi în consultanţă financiară şi management de marketing şi publicitate, cei doi împărtăşesc nu doar pasiunea pentru sfera ştiinţelor umaniste şi experienţa în proiecte de acest tip, ci şi vocaţia de tineri părinţi.

Studentă a Facultăţii de Istoria şi Teoria Artei din cadrul Universităţii Naţionale de Arte, Ruxandra Şteţca a realizat în cadrul Street Delivery din 2009 proiectul Un tablou, o poveste, proiect adresat copiilor de vârstă preşcolară. De asemenea, a transferat acest eveniment, ca voluntar şi în cadrul Muzeului Naţional de Artă, inaugurând astfel împreună cu muzeul un program pentru categoria de vârstă 2-4 ani. Mămică activă, Ruxandra are doi copii: Ioachim, în vârstă de 3 ani şi jumătate şi Teofana, în vârstă de un an şi jumătate.

Titus Percea, student la Facultatea de Teologie din cadrul Universităţii Bucureşti, activează şi cântă într-un grup de muzică bizantină. A desfăşurat prezentări, seminarii şi activităţi destinate copiilor, experienţa sa fiind dublată de cea de tătic al micuţelor Teodora, în vârstă de 3 ani şi jumătate, şi Andreea, de 7 luni.

Activităţile organizate în cadrul programului Serile copiilor la TNO se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 3 şi 7 ani, şi se desfăşoară în Studioul pentru Copii, amplasat în foaierul teatrului, pe întreaga durată a spectacolelor TNO, venind astfel în sprijinul spectatorilor familişti.

Accesul în incinta Studioului se face cu 30 de minute înaintea începerii spectacolului, în baza prezentării biletului pentru spectacol (părinte), a biletului special pentru copil şi a unei declaraţii semnate, aceasta urmând să fie pusă la dispoziţia părinţilor de personalul Studioului. Biletele pentru copii emise de teatru, valabile doar împreună cu biletul părintelui la spectacol, sunt disponibile prin rezervare telefonică sau e-mail. Sâmbătă, 20 martie 2010, ora 18:30, accesul copiilor este gratuit.


Pentru rezervări de bilete, vă rugăm să o contactaţi pe dna. Maria Borţeanu, e-mail: [email protected], nr tel: 0758 111 282.

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să o contactaţi pe dra. Anca Scurtu, pe e-mail la: [email protected], nr tel: 0751 177 084.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus