martie 2010
Premiile Gopo 2010
Cunoscutul actor Mihai Călin va fi gazda celei de-a patra ediţii a Galei Premiilor Gopo, care va transmisă în direct de TVR 1 de la Palatul Parlamentului - Sala Unirii, luni, 29 martie 2010, începând cu ora 21:10. În premieră, Gala va putea fi urmărită şi de către ascultătorii de radio, în direct la Radio România Cultural.

Gazda Galei Premiilor Gopo din 2010 are un CV impresionant în film şi televiziune: născut în 1968, Mihai Călin a debutat în filmul de lung metraj regizat de Dan Piţa, Pepe & Fifi (1994). Consacrarea a venit o dată cu următoarele sale apariţii, în Eu sunt Adam (r. Dan Piţa, 1996), şi, în special, cu rolul Sami în filmul lui Radu Mihăileanu nominalizat la două Premii César, Train de vie (1998). Filmografia sa mai include roluri în producţii importante, precum Amen (r. Costa Gavras, 2002), documentarul de succes al lui Alexandru Solomon, Marele jaf comunist (2004) sau hitul maghiar prezentat în premieră mondială la Festivalul de la Berlin în 2010, Bibliotheque Pascal (r. Szabolcs Hajdu).

În paralel cu cariera sa cinematografică, Mihai Călin este una dintre cele mai cunoscute şi mai simpatizate figuri de pe micul ecran şi, totodată, unul dintre actorii importanţi ai Teatrului Naţional din Bucureşti. Mihai Călin este al doilea actor în istoria de patru ediţii a Galei Premiilor Gopo, după Marius Florea Vizante (2008). În 2009, Gala a fost prezentată de actriţa Maria Dinulescu, iar în 2007 - de realizatorul de televiziune Cătălin Ştefănescu.

Pentru ca pasionaţii fenomenului cinematografic să nu piardă nimic din strălucirea celei mai mari ediţii de până acum a Premiilor Gopo, Gala va putea fi urmărită integral online, începând cu sosirea protagoniştilor români şi străini ai evenimentului pe covorul roşu direct din noile Dacia Duster, începând cu ora 19:30, şi până după decernarea ultimului trofeu, în jurul orei 22:40. Transmisiunea-maraton va putea fi urmărită pe site-ul oficial al Galei Premiilor Gopo - www.premiilegopo.ro, precum şi pe site-ul co-producătorilor: www.tvr.ro. Fragmente din Gală vor putea fi urmărite pe ecranele Cocor Media Channel, care vor prelua live, pe tot parcursul serii, momente importante care vor ajunge în faţa bucureştenilor aflaţi pe una dintre arterele principale ale Capitalei.

Cea de-a patra ediţie a Galei Premiilor Gopo - Premiile Industriei de Film din România - va avea loc pe 29 martie 2010 la Palatul Parlamentului - Sala Unirii si este organizată de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR), cu sprijinul Babel Communications şi al Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC).

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus