martie 2010
Pentru că jocurile cele mai frumoase nu sunt pe calculator, Editura Vellant împreună cu Organizaţia Naţională Cercetaşii României, Compania Mică şi UNAWE România organizează sâmbătă, 27 martie 2010, lansarea Cărţii pericolelor pentru băieţi, de Conn şi Hal Iggulden, un ghid plin de sfaturi practice, tehnici de supravieţuire, noţiuni de cultură generală şi sugestii de lectură care transformă volumul într-un teren de joacă pentru imaginaţie.

Băieţii de la 8 la 80 de ani, fie ei pasionaţi de jocurile în aer liber sau de cele pe calculator, sunt aşteptaţi începând cu ora 11:00, în grădina Cărtureşti Verona, pentru a lua parte la ateliere de astronomie, de orientare în natură, de făcut noduri deştepte şi bombe de hârtie spectaculoase, la concursuri de ridicat cortul şi de aprins focul fără chibrituri şi la multe alte activităţi care le vor transforma ziua într-o aventură în aer liber.

Cartea se adresează deopotrivă generaţiei playstation, căreia se ambiţionează să-i deschidă apetitul pentru jocul în aer liber, pentru bricolaj şi lectură, dar, căreia, mai ales, îi vorbeşte, într-un alt fel, despre istorie şi eroism, cât şi părinţilor din generaţia "supracompensare" cărora le va smulge un zâmbet nostalgic şi, poate, le va reaminti valoarea timpului petrecut alături de copii "făcând" lucruri.

Cartea pericolelor pentru băieţi este, în acelaşi timp, un ghid practic, un roman de aventuri şi o enciclopedie. Capitolele de cultură generală îi vor ajuta pe cititori să înţeleagă fenomenele naturale şi să cunoască istoria lumii. Fără a avea vreo clipă pretenţii de rigoare ştiinţifică, această carte este ca un manual de vacanţă iar "temele" pentru acasă îi vor face plăcere chiar şi celui mai îndărătnic şcolar. Coduri secrete, dinozauri, bătălii celebre, vânătoare, astronomie, mitologie şi toate acele lucruri de interes (pentru băieţi, cel puţin), laolaltă cu lecţii de curaj, patriotism şi putere de sacrificiu; figuri legendare dar şi poveşti despre fapte extraordinare ale unor oameni obişnuiţi.


Citeşte un fragment din această carte aici.
Citeşte postfaţa acestei cărţi aici.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus