Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Festivalul de film B-EST, 2010

Premiul Oscar 2010 pentru film străin, în exclusivitate la Festivalul Internaţional de film Bucureşti (B-EST IFF), 2010

martie 2010
El secreto de sus ojos, premiat de Academia Americană cu Oscarul pentru Cel mai bun film străin 2010, va fi prezentat în exclusivitate şi într-o singură proiecţie în cadrul Festivalul Internaţional de Film Bucureşti continuând, astfel, tradiţia B-EST de a prezenta filme premiate în competiţii internaţionale şi în prestigioase festivaluri de film.

El secreto de sus ojos, film regizat de cineastul argentinian Juan José Campanella, a fost lansat la Festivalul Internaţional de Film de la Toronto şi a fost selecţionat în competiţia oficială a Festivalului de Film de la San Sebastián. A urmat, apoi, selecţia în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Havana, unde a primit nu mai puţin de cinci premii - Premiul special al juriului, Cel mai bun actor, Cea mai bună actriţă, Premiul publicului şi Cea mai bună coloană sonoră. De asemenea, filmul lui Campanella a fost principalul câştigător al celei mai recente ediţii a Premiilor Academiei Argentiniene de Film (13 statuete). Succesul şi valoarea filmului au fost reconfirmate la începutul lui martie 2010, când El secreto de sus ojos, a primit Oscarul pentru Cel mai bun film străin, în defavoarea favoritelor Das Weisse Band şi Un Prophète, devenind, astfel, "învingătorul lui Haneke şi-al lui Audiard".

Filmul urmăreşte povestea lui Benjamín Espósito (Ricardo Darín) care, de 25 de ani, este chinuit de amintirea unei teribile crime... Ieşit la pensie, Benjamín decide să rememoreze întreaga istorie şi să reviziteze un trecut plin de iubire, prietenie şi moarte. Dar amintirile, odată eliberate şi reanalizate la infinit, îi vor modifica punctul de vedere asupra trecutului şi-i vor rescrie viitorul.

Vă reamintim că cea de-a VI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Bucureşti se va desfăşura în perioada 20 - 25 aprilie 2010, la cinematografele Scala şi Corso. Vă aşteptăm la film.

Eveniment realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei.

Eveniment susţinut de Niro Investment Group, Centrul Naţional de Cultură a Romilor şi Ambasada Franţei la Bucureşti.

Parteneri media principali: TVR1, TVR Cultural, TVR Internaţional, B1TV, 24 FUN, HBO Romania, Elle, www.cinemagia.ro, www.liternet.ro, www.cinefan.ro, www.hboclub.ro, www.esquire.ro, www.elle.ro.

Pentru mai multe informaţii, puteţi consulta website-ul www.b-est.ro, sau ne puteţi contacta la adresa office@b-est.ro.

Toate articolele despre Festivalul de film B-EST, 2010

Săli pline, aplauze şi hohote de râs la The Best of B-EST IFF 2010, Comunicat de presă
 Un regal cinematografic - The Best of B-EST, 2010, Comunicat de presă
 Un B-EST princiar - B-EST, 2010, Irina-Margareta Nistor