martie 2010
Premiile Gopo 2010
Cea de-a patra ediţie a Galei Premiilor Gopo - Premiile Industriei de Film din România, are loc astăzi, luni, 29 martie 2010, la Palatul Parlamentului - Sala Unirii. În jur de 900 de invitaţi şi jurnalişti acreditaţi vor fi prezenţi în această seară la cel mai important eveniment dedicat filmului românesc, de peste două ori mai mulţi decât la precedenta ediţie a Galei.

Seara începe cu ceremonia covorului roşu, programată pentru ora 19:15, care deschide şi transmisiunea live pe Internet, pe www.premiilegopo.ro şi www.tvr.ro, dar şi pe Cocor Media Channel. O parte dintre cei mai importanţi invitaţi ai Galei (vedete de film şi televizune, dar şi înalţi demnitari) vor coborî la intrarea principală a Palatului Parlamentului direct din maşinile oficiale ale evenimentului, spectaculoasele Dacia Duster - văzute pentru prima oară pe şoselele din România. Multe dintre ţinutele în care actorii nominalizaţi sau cei care vor prezenta câte un premiu vor fi prezenţi pe covorul roşu în seara de 29 martie sunt create de designerii veniţi pe 9 martie 2010 la Avanpremiera unde Gala Premiilor Gopo şi stiletto.ro le-au dat întâlnire vedetelor prezente la gală şi creatorilor români de modă, special pentru a pregăti aşa cum se cuvine seara în care totul trebuie să arate perfect - seara Galei Premiilor Gopo.

După sosirea pe covorul roşu, invitaţii Galei vor fi întâmpinaţi cu un pahar de şampanie la cocktail-ul warm-up din Sala Take Ionescu, începând cu ora 20:00. Gala Premiilor Gopo, găzduită în 2010 de cunoscutul actor Mihai Călin, începe la ora 20:40. Emoţionantul moment al acordării Premiului Gopo pentru Întreaga Activitate scenaristului şi teoreticianului Dumitru Carabăţ va fi unul dintre punctele de maxim interes ale primei părţi a Galei, la care vor putea fi conectaţi toţi cei care se vor afla în faţa calculatorului, pe Internet. Telespectatorii TVR1 şi TVR Internaţional vor putea urmări Gala în direct la televizor de la ora 21:10.

De la aceeaşi oră, ascultătorii Radio România Cultural vor fi şi ei conectaţi în direct la tensiunea ceremoniei din Sala Unirii. Ei vor putea să urmărească, printre altele, nu numai momentele în care se vor acorda cele mai aşteptate tofee (Cel mai bun film; Cea mai bună regie), ci şi, de exemplu, momentul înmânării Premiului Pentru Întreaga Carieră doamnei Draga Olteanu Matei ori cel al prezentării Premiului Special pentru un tehnician cu merite deosebite - doamnei Gina Stoica, etaloneur cu o carieră de 36 de ani în laboratoarele româneşti. Printre surprizele pregătite anul acesta de organizatori invitaţilor şi celor care vor urmări Gala la radio, televizor ori pe Internet, se numără patru momente speciale, fiecare dedicat câte uneia dintre peliculele nominalizate la categoria Cel mai bun film (Cea mai fericită fată din lume, Le Concert, Katalin Varga, Poliţist, Adjectiv), în care DJ Hauteculture (Mihai Dobre - Şuie Paparude) şi artistul vizual Gontz vor mixa live muzică, respectiv imagini din filmul respectiv, preluând cele mai cunoscute secvenţe sau temele sonore-cult ale filmelor şi readaptându-le în mod original. De altfel, cei doi se vor afla pe scenă pe toată durata Galei, controlând întregul concept audio-video al Galei.

Atât la Palatul Parlamentului - Sala Unirii, cât şi pe micile ecrane, aparatele de radio, Internet sau ecranele-gigant din centrul Capitalei, Gala se va încheia în jurul orei 23:00, bineînţeles, după acordarea râvnitului trofeu pentru Cel mai bun film. La Palat, cei prezenţi în sală vor fi invitaţi la o recepţie în cinstea câştigătorilor celei de-a patra ediţii a Galei Premiilor Gopo, în sala Take Ionescu. Tot aici, ei vor acorda interviuri, vor discuta rezultatele şi vor face fotografii cu sau fără statuetele create de sculptorul Adrian Ilfoveanu.

O desfăşurare de forţe fără precedent marchează această ediţie a Galei Premiilor Gopo - acordate de cei 400 de votanţi ai Premiilor, profesionişti activi ai industriei de film autohtone, un eveniment dedicat mai mult ca niciodată atât filmului românesc, cât şi milioanelor de spectatori de cinema din România sau din străinătate care vor putea urmări spectacolul de la Palatul Parlamentului pe Internet, la televizor sau la radio.

Cea de-a patra ediţie a Galei Premiilor Gopo - Premiile Industriei de Film din România - va avea loc pe 29 martie 2010 la Palatul Parlamentului - Sala Unirii si este organizată de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR), cu sprijinul Babel Communications, al Ministerului Culturii şi Cultelor şi al Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC).

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus