aprilie 2010
Festivalul Internaţional de Muzică de Cameră SoNoRo 2009
Asociaţia SoNoRo, organizatoarea Festivalului Internaţional de Muzică De Cameră cu acelaşi nume, desfăşoară în perioada 28 martie - 18 iulie 2010, trei workshopuri, cu scopul de a instrui şi promova tinerii artişti, în cadrul programului educativ SoNoRo - Interferenţe.

În perioada 28 martie - 18 iulie, 22 tineri muzicieni participă la cea de-a IV-a ediţie a proiectului iniţiat de Asociaţia SoNoRo, SoNoRo - Interferenţe. În cadrul acestui proiect, bursierii vor participa la trei workshopuri, la finalul cărora vor avea loc două concerte. Cei 22 bursieri vor avea şansa de a interpreta piesele alături de artişti de talie internaţională, iar cei care se vor face remarcaţi vor fi invitaţi să concerteze în cadrul Festivalului Internaţional de Muzică de Cameră SoNoRo, în noiembrie 2010.

Tinerii muzicieni vor fi îndrumaţi, în cadrul celor trei workshop-uri, de membrii Ansamblului Raro - ansamblu in residence al Festivalului Internaţional de Muzică de Cameră SoNoRo: Diana Ketler (pian), Alexander Sitkovetsky (vioară), Răzvan Popovici (violă) şi Bernhard Naoki Hedenborg (violoncel), cărora li s-a alăturat şi Reto Bieri (clarinet).

Cei 11 bursieri care participă la primul workshop sunt Mina Beldimănescu (pian), Luca Pulbere (pian), Vlad Ioan Baciu (vioară), Ioana Forna (vioară), Raluca Matei (vioară), Diana Alexandru (violă), Bianca Ioana Comşa (violă), Ştefan Cazacu (violoncel), Andrei Niţescu (violoncel), Daniel Andriescu (clarinet) şi Aurelian Băcan (clarinet).

În momentul de faţă, bursierii pregătesc concertele ce vor avea loc pe 2 si 3 aprilie 2010, la Portul Cultural Cetate, Dolj. Următoarele workshopuri se desfăşoară în perioada 22-29 aprilie şi 11-18 iulie 2010, la Păltiniş, respectiv Montepulciano, Italia.

SoNoRo - Interferenţe este o iniţiativă în premieră în România, care doreşte să contribuie la ridicarea nivelului profesional al tinerilor muzicieni români şi la lărgirea orizontului lor cultural, în context european.

Sonoro - Interferenţe nu oferă doar posibilitatea studiului muzicii de cameră alături de artişti şi profesori europeni, ci şi crearea unor oportunităţi şi contacte de lungă durată pentru tinerii selectaţi.

Descarcă programul şi detalii despre artiştii SoNoRo 2009 aici.