aprilie 2010
Teatrul Naţional Timişoara deschide Festivalul sîmbătă, 11 aprilie 2010, de la ora 19, prin cuvintele de bun venit adresate publicului de către Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Naţional Timişoara, Mihaela Michailov, selecţionerul modulului dedicat dramaturgiei româneşti contemporane şi Demeter Andras, consilierul personal al Ministrului Culturii şi Patrimoniului Naţional.

Spectacolul care deschide această ediţie a FDR conjugă două arte aparent diferite - cea a cuvîntului şi cea a mişcării, în Remember, un show elegant semnat de Răzvan Mazilu şi Ion Rizea. De la ora 21, Sala 2 a TNTm găzduieşte primul spectacol din secţiunea Focus, modul dedicat dramaturgiei contemporane, printr-o întîlnire cu Marcel Iureş, în spectacolul Acasă la tata de Mimi Brănescu, în regia lui Alexandru Dabija (o producţie a Teatrului Act).

Duminică, 11 aprilie 2010, de la ora 11, în foaierul Sălii 2, are loc o dezbatere publică pe tema incursiunii textului de teatru contemporan în cotidian, fiind urmat, de la ora19, în Sala Mare a TNTm de un spectacol fermecător pe un text de Şerban Foarţă - Miro: aceasta este culoare visurilor mele şi de o producţie recentă a Teatrului Naţional Timişoara, Viaţă lights, moarte fără filtru de Andrei Ursu, de la ora 21, Studio 5.

O informaţie de ultimă oră: din motive independente de organizatorii FDR, spectacolul Teatrului "Maria Filotti" Brăila, Identităţi a fost anulat. Miercuri, 14 aprilie 2010, de la ora 21, în sala Teatrului German, va avea loc spectacolul Cîntăreaţa cheală de Eugene Ionesco, în regia lui Alexandru Dabija.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus