Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Festivalul de film B-EST, 2010

A Serious Man, cel mai recent film al fraţilor Coen, închide B-EST IFF, 2010

aprilie 2010
A Serious Man, cel mai recent film al fraţilor Ethan şi Joel Coen, nominalizat de Academia Americană de Film la categoriile Cel mai bun film şi Cel mai bun scenariu original la Oscar 2010, va fi prezentat, în exclusivitate şi într-o singură proiecţie, în cadrul Ceremoniei de Închidere a Festivalul Internaţional de Film Bucureşti, ce se va desfăşura în data de 25 aprilie 2010, începând cu ora 19:30, la cinematograful Scala.

Tot în cadrul B-EST IFF 2010, în afara competiţiei, pe lângă deja-anunţatul El secreto de sus ojos (r. Juan Jose Campanella) premiat cu Oscar pentru Cel mai bun film străin, 2010, veţi putea vedea filme de excepţie, regizate de unii dintre cei mai titraţi regizori ai lumii: Thirst, o nouă provocare marca Park Chan Wook, câştigătoare a Marelui Premiu al Juriului, Cannes 2009; A Single Man, debutul în regie al designerului Tom Ford, cu Colin Firth în rolul principal, rol pentru care a primit Copa Volpi de interpretare la Veneţia 2009 şi a fost nominalizat la Oscar 2010 de rol principal; Vincere (selecţie oficială Cannes 2009), în regia lui Marco Bellocchio, ecranizare a unei pagini sumbre a istoriei ce a fost eliminată din biografia oficială a lui Mussolini; The Time That Remains (r. Elia Suleiman, competiţie oficială Cannes 2009), sau povestea înfiinţării statului Israel în patru episoade semi-autobiografice; sau No One Knows About Persian Cats (r. Bahman Ghobadi, Un Certain Regard 2009), ce oferă o perspectivă semi-documentaristică asupra scenei muzicale iraniane;

De asemenea, B-EST IFF vă propune două evenimente speciale - Ziua Documentarelor HBO, în cadrul căreia puteţi vedea două dintre cele mai recente documentare produse de canalul HBO România - Lumea văzută de Ion B. şi Circul Vesel -, şi o seară a filmului francez, cu un double-bill de excepţie: documentarul-radiografie a unui proiect damnat L'enfer de Henri-Georges Clouzot (r. Serge Bromberg & Ruxandra Medrea), Cesar 2010 pentru Cel mai bun documentar şi Les herbes folles, în regia veteranului Alain Resnais, recompensat cu premiul omagial al juriului, Cannes 2009.

Conferinţa de presă a Festivalului Internaţional de Film Bucureşti va avea loc în data de luni, 19 aprilie 2010, începând cu ora 12:00, la Clubul Ţăranului Român (intrarea prin strada Monetăriei numărul 2).

Eveniment realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei.

Eveniment susţinut de Niro Investment Group şi Centrul Naţional de Cultură a Romilor.

Parteneri media principali: TVR1, TVR Cultural, B1TV, 24 FUN, HBO Romania, Radio Guerrilla, Radio Bucureşti, www.cinemagia.ro, www.liternet.ro, www.cinefan.ro, www.hboclub.ro, www.esquire.ro, www.port.ro.

Pentru mai multe informaţii, puteţi consulta website-ul www.b-est.ro

Toate articolele despre Festivalul de film B-EST, 2010

Săli pline, aplauze şi hohote de râs la The Best of B-EST IFF 2010, Comunicat de presă
 Un regal cinematografic - The Best of B-EST, 2010, Comunicat de presă