aprilie 2010
ShortsUp - Scurtmetrajele prind viaţă
Vineri, 16 aprilie 2010, de la ora 21:30 la cinematograful Scala, ShortsUP va fi invitat în cadrul NexT cu un program de scurtmetraje numai bune de visat: Maşinăria de vise.

Fantezii, filme SF sau comedii negre, toate filmele din programul ShortsUP vor fi o invitaţie la visare ce va deschide weekend-ul NexT şi apetitul spectatorilor pentru scurtmetraje.

Idilice sau de coşmar, ca rupte din realitate sau dintr-un film horror, visele se hrănesc cu părţi din viaţa noastră. Asta ştiu şi personajele din filme, însă de multe ori le este greu să uite că... sunt doar vise.

Prima producţie Alice in Wonderland făcută vreodată (1903), scurtmetrajul câştigător la Oscar în 1995, Franz Kafka's It's a Wonderful Life, ficţiuni recente şi o serie de animaţii tulburătoare vor fi cap de afiş la ShortsUP în cadrul NexT.

Insomniacii prezenţi la eveniment vor fi vizitaţi de câteva dintre personajele din filme si vor avea parte de alte întâlniri pe care le experimentează de obicei în timpul fazei "REM" a somnului. Timp de aproximativ două ore, Rapid Eye Movement va deveni Rapid Eye Movies, căci noaptea orice e posibil: o scurta vizită pe altă planetă, o incursiune în lumea de dincolo, o discuţie cu Alice chiar în Ţara Minunilor sau... o şedinţă de visare în oraş, "at the movies".

Filmele vor fi urmate de petrecere în Club Control, de la 23.30.

Biletele sunt disponibile direct la intrare, la Cinema Scala, în seara evenimentului, sau se pot cumpăra în avans de la Scala sau prin Ticketfun. Preţul unui bilet este de 20 RON şi oferă acces la programul întregului eveniment: filme, de la 20.30 şi party, de la 23.30.

ShortsUP, organizat de Asociaţia Oricum şi Feeder.ro, împreună cu Vodafone România, aduce în fiecare lună cele mai titrate scurtmetraje din întreaga lume, în cadrul unor experienţe cinematografice interactive, în care publicul face parte din scenariul evenimentelor. Mai multe informaţii puteţi afla de pe site-ul www.shortsup.ro.

ShortsUP este organizat de Asociatia Oricum şi Feeder.ro, cu sprijinul Vodafone România.

Oricum este organizaţia non-profit ce şi-a propus să transforme felul în care industriile creative contribuie la dezvoltarea României. Misiunea noastră este aceea de a crea proiecte cu un impact şi un grad de sustenabilitate mare, destinate în principal tinerilor sub 30 de ani. Prioritare pentru noi sunt patru ramuri ale industriilor creative: cinematografia, designul, arhitectura şi muzica. Echipa care conduce astăzi asociaţia a contribuit în ultimii trei ani la proiecte ce au implicat peste 25.000 de tineri.

Feeder este "agenţia de ştiri a naţiunii alternative", un site ce publică, de 5 ani, ştiri şi articole din zona urbană, evenimente alternative, sporturi extreme, muzică electronică, publicitate, design, tehnologie şi internet.

Vodafone România este divizie a Vodafone Group Plc., cel mai mare grup internaţional de comunicaţii mobile din lume cu aproximativ 323 milioane de clienţi, la 30 septembrie 2009. În prezent, Vodafone are divizii în 31 de ţări pe 5 continente şi aproximativ 40 de reţele partenere în întreaga lume.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus