mai 2010
Cruciada Culturii 2010
Doar patru zile ne mai despart de evenimentul clasic al anului 2010. Pe 11 mai 2010, violonistul Joshua Bell, acompaniat la pian de Sam Haywood, va marca Victoria Sonatei din cadrul Cruciadei Culturii. Începând cu ora 20:00, Ateneul Român va fi gazda primului recital de vioară susţinut de Joshua Bell în Capitală.

Publicul bucureştean a reconfirmat titlul de superstar al muzicii clasice conferit lui Joshua Bell la nivel internaţional. Datorită numărului mare de melomani care şi-au manifestat dorinţa de a participa la eveniment, organizatorii au scos la vânzare încă 50 de bilete. Acestea pot fi achiziţionate din magazinele Germanos, Vodafone, din librăriile Cărtureşti sau online pe eventim.ro.

De fiecare dată când mă întorc chiar simt că publicul răspunde ca şi când ar începe să mă cunoască.

La rândul său, artistul şi-a manifestat aprecierea faţă de publicul român cu care s-a întâlnit şi în anii anteriori. "De fiecare dată când mă întorc chiar simt că publicul răspunde ca şi când ar începe să mă cunoască - ceea ce îmi dă un sentiment realmente reconfortant! Am avut experienţe foarte pozitive în ceea ce priveşte publicul în precedentele ocazii când am cântat în România, l-am simţit foarte cald, am simţit că există o reală comunicare. De-asta îmi doresc să mă reîntorc - aştept cu nerăbdare asta!", a declarat Joshua Bell într-un interviu realizat de Ştefan Costache din partea Radio România Muzical.

Violonistul a pregătit şi de această dată un program de recital deosebit.
Wolfgang Amadeus Mozart - Sonata KV454 în Si bemol major
Ludwig van Beethoven - Sonata op.30 nr.2 în do minor
Maurice Ravel - Sonata în Sol major
Piotr Ilici Ceaikovski - Meditaţie din "Amintiri dintr-un loc drag" op.42
Pablo de Sarasate - Introducere şi Tarantela op.43


Sunt convins că, la finalul recitalului, ascultătorii vor avea sentimentul unei experienţe muzicale complexe.

"Ceea ce am vrut să fac a fost să compun un program care să însemne, pentru melomani, un periplu prin repertoriul violonistic, care să-i poarte prin diverse stiluri, să-i facă să trăiască emoţii dintre cele mai diferite, unele din zona comică, altele dramatice, senzaţii de frumos pe care le oferă câţiva dintre cei mai mari. Sunt convins că, la finalul recitalului, ascultătorii vor avea sentimentul unei experienţe muzicale complexe.", mărturiseşte Joshua Bell.

Aşadar, pasiunea unui violonist desăvârşit şi acordurile unei viori Stradivarius se vor reuni într-un eveniment de excepţie. "Este primul meu recital în România, de aceea ţin să subliniez că recitalul înseamnă o formă de trăire a muzicii mai interiorizată şi, în anumite privinţe, mai profundă decât cea oferită de concertele pentru solist şi orchestră simfonică."

Cruciada Culturii se desfăşoară cu sprijinul UniCredit Ţiriac Bank. Evenimentul este susţinut, de asemenea, de Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România.

Cruciada Culturii este o iniţiativă Agenţia de Vise, agenţie care concepe şi implementează strategii de promovare a produselor prin cultură şi entertainment, atât pe media clasice, cât şi prin campanii creative de Internet marketing.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus