mai 2010
International Romani Art Festival IRAF, 2010
Programat pentru perioada 22 - 25 iulie 2010 la Timişoara, IRAF oferă ocazia perfectă de a celebra într-un mod unic cultura romă, împreună cu artişti din 11 ţări din diferite domenii culturale: muzică, teatru, film, fotografie, carte, meşteşug, circ modern....

Ca în fiecare an, Asociaţia Culturală TURN pune la bătaie un line-up muzical pe toate gusturile, începând de la tradiţie şi terminând cu ultimele experimente muzicale din lumea întreagă, mulţi dintre artişti aflându -se în România pentru prima dată.

După ce au rupt scenele din toată Europa şi America de Nord, Balkan Beat Box confirmă oficial prezenţa în IRAF. România este astfel pentru prima dată introdusă în turneul european al trupei. Cu un sound unic, şi o prestaţie live incendiară, asemuită de mulţi cu un spectacol de circ, Balkan Beat Box reprezintă una din senzaţiile electro/world de pe scena muzicală a ultimilor 3 ani.

Paco Pena Flamenco Company revin pe scena IRAF cu un spectacol care a arătat publicului adevăratul spirit flamenco exploatat până la extremele sale teatrale.

Cunoscuţi pentru impresionantele prestaţii live, belgienii de la Antwerp Gipsy-Ska Orkestra, urcaţi repede în preferinţele publicului celor mai cunoscute festivaluri europene, forţează limitele obişnuite a ceea ce numim în mod obişnuit ska.

Pentru că în 2009 au rupt gura târgului, când încă mulţi întrebau cine sunt, şi pentru că i-aţi vrut din nou, Mitsoura revine pe scena noastră cu un show avangardist, construit pe vocea inconfundabilă a Monicăi - Mitsou. Ca în fiecare ediţie, ne amintim de Django Reinhardt şi de publicul ascultător de jazz, motiv pentru care a patra ediţie IRAF începe cu Swing Manoche Project, iar cu Worldy Savages din Canada, vom experimenta un nou concept, cel de "inteligenţă transalantică", pe ritmuri de gypsy punk.

Vor mai urca pe scenă Langa - cel mai popular grup gypsy din Slovenia, Nadara, o trupă cu parfum de orient şi occident, Kanizsa Csillagai care se trag din neamul romilor beás din Ungaria şi Ludy Dobri împreună cu care descoperim soundul autentic al Ucrainei. Nopţile vor fi întreţinute de DJ K-lu şi DJ Gypsy Viking din Canada.

Cele 4 zile de festival vă mai aduc: spectacol de dans, reprezentaţii de teatru, proiecţii de film, târg al meşteşugarilor romi, carte, o şcoală de vară, acţiuni pentru copii, acţiuni pentru persoanele private de libertate, workshopuri.

Abonamentele pentru festival se pot achiziţiona prin www.bilete.ro până în data de 19.07.2010 la preţul de 58 LEI sau în ziua festivalului la locaţia evenimentului la preţul de 70 LEI


Preţ bilet:
ziua I - 10 LEI;
ziua II, III şi IV - 22 LEI/ zi
Abonament Festival- 58 LEI ( pre-sale)

International Romani Art Festival este un eveniment finanţat de către Centrul Cultural American şi Agenţia Naţională Pentru Romi. Informaţiile complete despre line-up, program, bilete, cazare şi reguli de acces în festival se află pe www.iraf.ro

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus