mai 2010
Festivalul TIFF 2010
La TIFF, ziua de 31 mai 2010 înseamnă un adevărat tur de forţă pentru publicul festivalier, care va avea parte de un program extrem de bogat în proiecţii memorabile.

Fanii celebrei actriţe Naomi Watts o vor putea vedea pe aceasta la Cinema Arta, începând cu ora 15.00, într-un rol de excepţie în filmul Ellie Parker, de Scott Coffey. Prezent în cadrul celei mai noi secţiuni a TIFF 2010, Profesiune: actriţă, Ellie Parker spune amuzanta şi fermecătoarea poveste a unei actriţe care încearcă să dea lovitura la Hollywood. Proiecţia va beneficia de prezenţa extraordinară a regizorului Scott Coffey.



De la 17.30, aceeaşi loc prezintă în cadrul secţiunii Focus Israel, Cele mai bune scurtmetraje ale renumitei Şcoli de Film Sam Spiegel. Pe mâini bune (R. Oded Davidoff), Noaptea nunţii (R. Sharon Amrani), Dansul mamei (R. Zelda Zoha) sunt trei dintre cele 6 titluri care vor încânta pasionaţii de filme israeliene timp de 2 ore.

De la 20.30, la Cinema Republica, una dintre gazdele tradiţionale ale proiecţiilor şi evenimentelor speciale din cadrul TIFF, publicul va cunoaşte povestea melancoliculi poet Tetro, care dă şi titlul filmului, scris şi regizat de Francis Ford Coppola. Filmul a fost prezent la Cannes 2009, în cadrul secţiunii Quinzaine des Réalisateurs şi face parte din secţiunea Supernova a festivalului, prezentată de Electrogrup.

La cea mai nou şi spectaculos open-air din Cluj, Ursus Open Air, începând cu ora 21: 45, cinefilii au parte de un hit indian care sparge tiparul producţiilor bollywoodiene cu care a fost obişnuit publicul român: Road, Movie, în regia lui Dev Benegal.


Vishnu, un tînăr plin de viaţă, de-abia aşteaptă să scape de afacerea pe butuci a tatălui său, un producător de ulei de păr. Biletul său de libertate se dovedeşte a fi un vechi camion, pe care Vishnu trebuie să-l ducă prin deşert pe malul mării, unde a fost vîndut unui muzeu local. Dar în timpul călătoriei, descoperă că nu conduce o rablă, ci o veche caravană cinematografică. Pe drum, Vishnu ia mai mulţi călători, un puşti fugit de acasă, un fost actor de stradă şi o frumoasă ţigancă, alături de care va rătăci pe întinderile de pămînt sterp. Călătoria lor va deveni cu atât mai aventuroasă când vor fi atraşi în cursă de nişte poliţişti corupţi...

În încheierea acestei zile pline, TIFF propune celor interesaţi o incursiune în intima şi complicata lume a The White Stripes prin documentarul The White Stripes: Under Great White Northern Lights, regizat de Emmett Malloy.

În vara lui 2007, The White Stripes au început un proiect ambiţios - să susţină un concert în orice provincie şi regiune din Canada, cântând în săli de bowling sau în autobuze, totul culminând cu show-ul aniversar, la zece ani de la înfiinţarea trupei, în legendarul teatru Savoy. Acest spectaculos şi emoţionant documentar regizat de Emmett Malloy surprinde momente intime din viaţa lui Jack şi Meg în timp ce călătoresc prin cele mai îndepărtate zone ale regiunii Yukon.

Filmul face parte din secţiunea Ce se întâmplă documentarule?, prezentată de partenerul de tradiţie al Festivalului, HBO şi va fi proiectat la TIFF Meeting Point, începând cu ora 23:30.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus