iunie 2010
Europa Cinemas şi Venice Days (Giornate degli Autori) invită un tânăr cinefil, spectator al sălii Noul Cinematograf al Regizorului Român pentru a participa la Festivalul de Film de la Veneţia, Italia, 2010 în perioada 2 - 11 septembrie 2010.

Această iniţiativă, în colaborare cu Parlamentul European, are ca obiective:

accesul tinerilor spectatori la vizionarea noilor filme şi şansa de a se întâlni cu regizorii în etapa decisivă de prezentare la un festival;
posibilitatea tinerilor de a participa la dezbateri şi schimburi de păreri în jurul acestor filme permiţând îmbunătăţirea vizibilităţii în momentul lansării comerciale pe marele ecran;
valorificarea sălilor de cinema din sistemul Europa Cinemas cu direcţia către public, film şi mai ales către tinerii spectatori;
să promoveze chestiunea reînoirii publicului în centrul dezbaterilor politice şi culturale europene şi naţionale.

Câştigătorul este invitat, împreună cu alţi tineri din Europa, timp de 10 zile să descopere selecţia Venice Days dar şi alte filme, să schimbe idei şi puncte de vedere în timpul discuţiilor cu regizorii prezenţi. Invitatul ales beneficiază de cazare şi transport plătit în perioada 1 septembrie - 12 septembrie 2010.

În Bucureşti, evenimentul este organizat de Asociaţia Culturală Macondo cu sprijinul partenerului Orange. Parteneri media: Radio Guerrilla, B24FUN şi LiterNet.ro.


Criterii de selecţie:

tineri între 19 şi 25 de ani cunoscători de limba engleză (scris, citit, vorbit);
persoanele interesate trebuie să trimită un CV în engleză, un text de maxim 10 rânduri prin care argumentează candidatura lor şi o descriere (de maxim 5 fraze pe film) a 3 scene din 3 filme vizionate recent la NCRR.

Data limită: 16 iunie 2010.

Tânărul participant beneficiază de acces prioritar la proiecţii şi se angajează:

să vizioneze toate filmele din selecţia Venice Days;
să participe la mesele rotunde şi discuţiile cu regizorii;
să contribuie la un blog destinat acestui eveniment;
să scrie în fiecare zi materiale pentru situl Europa Cinemas şi pentru parteneri media;
să atribuie o referinţă unui film prezentat în secţiunea Giornate degli Autori în cadrul Festivalului de Film de la Veneţia;
să trimită în timpul Festivalului de la Veneţia minim 3 corespondenţe pentru LiterNet.ro (în word, cu diacritice).

Pentru programul cinematografului Noul Cinematograf al Regizorului Român vă invităm să vizitaţi www.ncrr.ro.

Pentru cei interesati, vă rugăm să lăsaţi materialele menţionate într-un plic adresat Asociaţiei Culturale Macondo / Festivalul de Film de la Veneţia (CV, motivaţie şi descriere - toate materialele în limba engleză) la casieria NCRR (str. Intrarea Monetăriei nr. 3, Muzeul Ţăranului Român) sau să le trimiteţi prin email la [email protected]. Casieria cinematografului se deschide cu 30 de minute înainte de prima proiecţie.

Notă ulterioară: În urma concursului a fost selectată pentru participarea la Festivalul de la Veneţia <a  href="http://www.liternet.ro/autor/3160/Anca-Munteanu.html">Anca Munteanu</a>.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus