iunie 2010
Coşmaruri Contemporane este un proiect despre filtrarea interioară a coşmarului personal, dar mai ales despre identificarea sistemelor care stau la baza coşmarului contemporan. Totodată, Coşmaruri Contemporane urmăreşte o scanare a atitudinilor şi perspectivelor pe care tinerii artişti români le au în faţa ideii de coşmar cu o identitate socio-politică asumată, şi a felului în care arta reuşeşte să rămână o alternativă la incapacitatea de a combate politicile puterii.

Expoziţia cuprinde şi o instalaţie audio cu texte semnate de scriitori/teoreticieni care au o reacţie critică asumată asupra realităţii contemporane. Scrisul este un exerciţiu necesar astăzi, cu atât mai mult cu cât în România lipseşte o critică sănătoasă în toate domeniile culturii, un discurs incisiv argumentat şi nonconformist care să depăşească pasivitatea, formalismul şi masturbarea intelectuală caracteristică poziţiilor pe care le au autorii care îşi exprimă opiniile într-un climat situat între aplauze siropoase şi atacuri la persoană.


Coşmaruri Contemporane
11 iunie - 11 iulie 2010
Atelier 030202 - Spaţiu de artă contemporană, Str. Sfânta Vineri nr. 11
Vernisaj: 11 iunie 2010, orele 19.00, în cadrul Nopţii Albe a Galeriilor
Curatoare: Olivia Niţiş

Artişti: Mădălina Lazăr, Mihai Zgondoiu, Ciprian Paleologu, Simona Dobrescu, Ugron Reka, Francisc Chiuariu, Bogdan Mateiaş, Romana Cucu, Alexandru Rădvan, Radu Buriac, Dan Pierşinaru, Andrei Ciubotaru.

Autori: Ioana Bâldea, Dan Mircea Cipariu, Liliana Barborică, Adriana Oprea, Robert Şerban.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus