iunie 2010
În şoaptă sau la microfon, rostit de editori, vizitatori sau organizatori, cuvântul "e-book" şi-a făcut loc până în inima celei de-a V-a ediţii a Salonului Internaţional de Carte Bookfest. Este un cuvânt întâmpinat mai degrabă cu neîncredere sau curiozitate, uneori cu teamă sau ironie. Puţini sunt cei care privesc aceast subiect tridimensional, majoritatea înţelegând şi cunoscând unul, maxim două aspecte ale pieţei de carte electronică, piaţă care începe, cu paşi înceţi dar siguri, să se dezvolte şi în România.

Oare cartea electronică reprezintă o ameninţare pentru modelul clasic?
Care este rolul editurii în mediul digital?
Cum putem combate pirateria?
Se va modifica literatura în funcţie de mediul în care este promovată şi distribuită?
Ce înseamnă e-Ink?
Care este diferenţa între un e-reader şi iPad sau tabletele electronice?
Avem nevoie de noi modele de marketing şi promovare pentru cartea electronică?
Ce se schimbă faţă de modelul clasic din punct de vedere al editării, distribuirii şi vânzării cărţilor?
Şi, mai ales, e chiar atât de diferită experienţa lecturii digitale faţă de cea cu cartea de hârtie în mână?

Acestea sunt doar câteva dintre dilemele pe care Iriver Story îşi propune să le rezolve alături de Marius Chivu, critic literar şi editor la revistele Dilema Veche şi Dilemateca, Dan Vidraşcu, Director General al Editurii Litera, Ioan T. Morar, membru fondator al revistei Academia Caţavencu şi Răzvan Ţupa, poet. Discuţia va fi moderată de Maria Boţan, Category Sales Manager la Skin Media.

Intitulată E-revoluţia lecturii, dezbaterea va avea loc vineri, 11 iunie 2010, de la ora 14.00, în pavilionul 16 din cadrul complexului expoziţional Romexpo, sala Agora.


Iriver Story, primul e-book reader din România, vine la Bookfest 2010 cu programe speciale, dedicate atât adulţilor, cât şi celor mici. Aceştia din urmă vor avea ocazia să se joace în voie cu e-book reader-ul Iriver Story cu ocazia evenimentului "E-basme" ce va avea loc sâmbătă, 12 iunie 2010, începând cu ora 11:00, la sala Agora din pavilionul 16 al complexului Romexpo.

Evenimentul face parte din programul "Clubul şoriceilor de bibliotecă" şi va cuprinde jocuri, lecturi şi concursuri cu premii. Cel mai alintat şi îndrăgit motan, Garfield, va fi prezent şi el la distracţie, gata oricând să facă poze, pozne şi giumbuşlucuri.


Concurs E-Litera

Este un concurs de lectură, sponsorizat de Editura Litera, având ca premiu 4 pachete a câte 5 cărţi de poveşti, fiecare dintre acestea cuprinzând şi câte un CD audio cu adaptarea dramatizată din arhiva Electrecord. Cele 4 pachete de cărţi vor fi oferite copiilor care vor citi, la faţa locului, cel mai corect şi frumos un fragment din povestea Capra cu trei iezi, a lui Ion Creangă. Povestea va fi citită direct pe e-book readerul Iriver Story, putând fi găsită în variantă electronică în volumul de Poveşti, semnat de acelaşi autor, alături de alte 100 de cărţi digitale de la Editura Litera, oferite cadou tuturor cumpărătorilor Iriver Story.

Cele 5 cărţi oferite premianţilor sunt:
Spărgătorul de nuci şi regele şoarecilor - E.T.A. Hoffman
Muck cel mic - Wilhelm Hauff
Povestea porcului - Ion Creangă
Prinţul fericit - Oscar Wilde
Degeţica

Concurs Garfield
Concursul constă într-o probă de compunere, copiilor cerându-li-se să îl descrie în maxim 50 de cuvinte pe Garfield, celebrul personaj de desene animate pe care îl vor avea ca muză în faţa ochilor, în mărime naturală. Sponsorii acestui concurs sunt Sound&Image Consulting şi Revista Garfield, care vor oferi la rândul lor 4 premii substanţiale. Cei patru premianţi vor primi câte o colecţie cu toate ediţiile Revistei Garfield apărute până în luna mai, un DVD Garfield partea 1 şi câte unul din DVD-urile seriei "Hello Kitty's Paradise": "Jocul cu prietenii", "Învăţatul alături de Kitty e o joacă", "Kitty, sora cea bună" şi "Minunata Kitty".

Concurs Discovery
Este un concurs de cultură generală, cu 5 întrebări grilă. Cele 4 premii oferite de Sound&Image Consulting vor fi acordate copiilor care vor răspunde corect la cele mai multe întrebări. Câştigătorii vor primii câte un DVD "Evoluţia prădătorilor - Legendarul T-REX", ce face parte din colecţia "Lumea dinozaurilor".

"E-basme" este cea mai bună ocazie pentru un început de vacanţă distractiv şi antrenant, ultima oră de clasă din anul şcolar, când cei mai talentaţi copii sunt recompensaţi cu premii pe gustul lor.


SKIN Media este importator şi distribuitor al unora dintre cele mai importante branduri internaţionale din domeniul tehnologiei informaţiei.

Iriver Story, produs de compania sud-coreeană Iriver, este singurul e-book reader comercializat în magazinele din România.

Cea de-a V-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte Bookfest se desfăşoară între 9 şi 13 iunie 2010, în pavilioanele 13, 14, 15, 16 şi 17 ale Complexului Expoziţional ROMEXPO din Bucureşti.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus