iunie 2010
Transilvania Fest, eveniment de promovare a regiunii Transilvania, se va desfăşura între 30 iulie şi 1 august 2010 la Biertan, lângă Sibiu. Festival de  "cultură şi mâncare", acesta promovează tradiţiile şi obiceiurile din regiunea Transilvania, dorind să contribuie la dezvoltarea comunitară, comercială şi turistică în această regiune  şi, în mod specific, alocalităţilor Biertan, Richiş şi Copşa Mare. O avanpremieră a Festivalului va avea loc pe 3 iulie, la Muzeul Satului din Bucureşti.

Festivalul a început în 2005 în Turda, Cluj-Napoca, cu scopul de a dezvolta, organiza şi implementa un eveniment care să revitalizeze meşteşugurile şi obiceiurile din zonă şi să pună oraşul Turda şi zona Arieş pe harta rutelor de turism cultural.  Anul trecut , festivalul şi-a început itinerarea şi a ajuns la Cluj. Anul acesta, Festivalul a ales regiunea Sibiului, bogată cultural (zonă de patrimoniu)  şi etnografic (comunităţi de români, saşi, rromi şi unguri), pentru a-şi desfăşura obiectivele.

Transilvania Fest va prezenta secţiuni de meşteşuguri şi de produse agro-regionale, mică expoziţie de organizaţii ne-guvernamentale din regiunea Transilvaniei cu proiecte pe turism cultural, patrimoniu, educaţie sau mediu, evenimente dedicate copiilor (degustări de brânză, concurs "Aventura simţurilor", dansuri tradiţionale vechi, spectacol de deviced drama), program la scenă de dansuri şi cântece tradiţionale vechi (perioada 1750-1850), expoziţie etnografică pe zidurile Bisericii Fortificate realizată în colaborare cu Muzeul ASTRA Sibiu, cinema în aer liber dar şi padocuri cu  animale specifice din zonă.

Mici producători de alimente  tradiţionale din zona Transilvaniei vor fi prezenţi la Muzeul Naţional al Satului Dimitrie Gusti din Bucureşti, pe 3 iulie începând cu ora 11.00, cu produse cum ar fi miere, produse apicole, turtă dulce, ţuică de prune, gem de măceşe, caşcaval uscat, afumături sau pâine de casă.
 
Program Muzeu, Sâmbătă: 09.00 - 19.00.
Intrare: adulţi: 6 lei, pensionari şi posesori de carduri Euro 26: 3 lei, elevi şi studenţi: 1,5 lei

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus