august 2010
Vernisajul expoziţiei de fotografie a scriitorului Florin Iaru va avea loc miercuri, 1 septembrie 2010, la ora 18.30, la Librăria Engleză Anthony Frost. În cadrul vernisajului va fi lansat numărul patru al revistei de fotografie Punctum.

Revista Punctum publică în fiecare număr un portofoliu al unei personalităţi din domeniul cultural, pasionată de fotografie: Florin Iaru este invitatul special al celei de-a patra ediţii. "Mi-a plăcut întotdeauna să îi fotografiez pe prietenii mei şi realitatea din jur, nu m-a interesat neapărat să pun în cadru ceva ieşit din comun", povesteşte scriitorul în interviu. "Cele mai interesante imagini au fost cele cu prietenii mei - Mircea Cărtărescu, Traian T. Coşovei sau Mircea Nedelciu. Mergeam la Cenaclul de Luni şi în atelierul pictorului Ion Dumitriu, iar eu îmi luam mereu aparatul cu mine. Dacă nu aveam lumină, stăteam sprijinit într-un colţ ca să pot face poze." Expoziţia de fotografie Florin Iaru poate fi vizitată la Librăria Engleză Anthony Frost (Calea Victoriei, nr. 45) toată luna septembrie 2010.


Al patrulea număr al revistei Punctum include şi proiectul Vama mea dintre betoane, al fotografului Bogdan Croitoru, dar şi un material amplu despre istoria fotografiei româneşti, în care sunt prezentate portretele realizate de Franz Duschek, fotograf al Curţii Regale în cea de-a doua jumătate a secolului al XIX-lea.

O serie limitată de 30 de exemplare din această ediţie conţin o fotografie realizată şi semnată de Bogdan Croitoru, la preţul de 59 de lei. Preţul normal al unei reviste este de 29 de lei. Revista Punctum se găseşte de vânzare la Librăria Engleză Anthony Frost, la librăriile Cărtureşti şi la magazinul de echipamente foto F64, iar abonamentele şi comenzile online se pot face pe http://www.carti-cheie.ro.

Revista Punctum prezintă în paginile sale portofolii şi serii fotografice consistente, fără să abordeze subiecte legate de tehnică sau de echipamente foto. Publicaţia apare trimestrial şi a fost tipărită cu sprijinul magazinului de echipamente foto F64.

Contact:
[email protected]
[email protected]
www.punctum.ro

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus