Şapte Seri / august 2010
Salt
E greu să-i faci faţă Angelinei Jolie în Salt. Ca adversar, ca spectator - orice ai fi, cazi victimă farmecului ei veninos şi frumuseţii de piatră. În rolul Evelynei Salt, agent CIA denunţat în timpul unei anchete că ar fi spion rus infiltrat în guvernul american, apoi fugar de a cărui identitate ne-am îndoi doar dacă scenariul ar fi fost mai inteligent scris, Jolie e profi, e într-o condiţie fizică excelentă şi rade tot. De la potenţiale rivale la titlul de cea mai bună actriţă de action-movie până la armatele întregi de forţe speciale din filmul de faţă. Nu am numărat câţi tipi doboară literalmente la pământ prin scheme de luptă corp la corp (în general băieţi masivi, cu microfon la ureche) pentru că nu mi-ar fi ajuns degetele din această viaţă. Dar e întotdeauna plăcut să o vezi sâsâind încet ca o viperă cu un pistol mânuit lejer sau executând cascadorii cu o precizie care i-ar deruta până şi pe orologierii elveţieni. Cu o concluzie ameninţată de previzibil, vă mai spun doar atât: Angelina aterizează întotdeauna superbă.

Şi cum rămâne cu filmul? Exact cum am stabilit... La vizionarea de presă s-a râs prea mult şi cu poftă ca să vă stric cheful de a vă duce cu gaşca la fim. Dar puteţi să vă distraţi şi voi de faţa băieţilor din distribuţie (în frunte cu Liev Schreiber, complet şterşi şi preocupaţi să-i facă loc doamnei) sau de rezolvările-minune din scenele de acţiune. În rest, un film mediocru de categorie B, cu un star de categorie A, pentru care nu merită neapărat să daţi răcoarea de acasă pentru cea de la cinema.

Regia: Phillip Noyce Cu: Angelina Jolie, Liev Schreiber, Chiwetel Ejiofor, Daniel Olbrychski, August Diehl, Daniel Pearce

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus