septembrie 2010
Festivalul de scurtmetraje Filmul de Piatra, Piatra Neamţ, 2010
Următorul sfarşit de săptămână (24-26 septembrie 2010), aduce la Piatra Neamţ, are loc o ediţie inedită a festivalului de film de scurt-metraj Filmul de Piatra.

Timp de trei zile, oraşul va fi cuprins de o sărbatoare a filmului şi a artelor, organizatorii pregătind un program inedit care conţine, pe lângă proiecţiile de film, concerte, spectacole multimedia şi chiar piese de teatru. Totul, în aer liber şi gratuit!

Ceea ce face festivalul şi mai special, sunt cele două spaţii de proiecţie principale:
Vineri, proiecţiile, concertele şi celelalte surprize au loc în inima oraşului, în Piaţa de la Turnul lui Ştefan.
Sâmbătă şi duminică, festivalul se mută într-un loc magic: pe vârful muntelui Cozla. Aici se poate ajunge printr-o spectaculoasă plimbare cu telegondola, noua mândrie a Piatra Neamţ-ului, care pleacă din faţa gării, trece pe deasupra oraşului şi ajunge pe vârful muntelui, pe platoul unde se desfăşoara festivalul.

Andrei Dăscălescu, directorul festivalului spune: "Vârful muntelui Cozla, la apus, e unul dintre cele mai frumoase locuri din lume. Peisajul e uimitor: oraşul, munţii din jur, lacul, masivul Ceahlău, apusul de soare... Visăm de multă vreme la acest moment, şi promitem tuturor celor care ne vor fi alături ca vor trăi o experienţă magică, de neuitat."

Aici, pe vârful muntelui, se vor juca piese de teatru, iar în timpul apusului vor fi concertele. După ce se înnoptează, vor fi proiecţiile.

Printre programele de film ale acestei ediţii, sunt un "best of" Animest, un program de filme islandeze, şi filmele câştigătoare la prima ediţie a festivalului Filmul de Piatra.

Andrei Dăscălescu: "Filmul de Piatra e conceput ca o competiţie naţională a filmului scurt, tânăr. Deşi prima ediţie a avut un succes enorm, din motive financiare, nu am fi putut organiza, în 2010, o a doua ediţie care să se ridice la nivelul aşteptărilor create de succesul de la debut. Am decis să nu acceptăm compromisul, sa amânăm a doua ediţie, dar să organizăm o ediţie intermediară, cu buget redus, pe care am numit-o "1.5" şi am dedicat-o în intregime publicului. Fiind obligaţi să începem proiecţiile după ce se întunecă, am tot venit cu idei: piese de teatru, spectacole multimedia, concerte, care să umple după-amiezele şi să transforme această ediţie "mini" într-o sărbătoare "maxi"."

Pe site-ul festivalului, www.filmuldepiatra.ro, cinefilii din toată ţara pot participa la un concurs ale carui premii constau în cazare şi masă la Piatra Neamţ, în cele trei zile şi nopţi de festival. Cu ocazia evenimentului din weekendul viitor, va fi lansat Entry Call-ul pentru ediţia "2.0", programată pentru ianuarie 2011.

"Filmul de Piatra - Ediţia 1.5" este organizată de Filmlab cu sprijinul CNC şi al Primăriei Piatra Neamţ.

Vezi aici promoul Festivalului.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus