septembrie 2010
Cruciada Culturii 2010
Doar câteva zile ne mai despart de recitalul pe care Sam Haywood îl va susţine la Bucureşti. Chopin trăieşte, iar duminică seara (26 septembrie 2010) începând cu ora 19:00 ni se va înfăţişa la Ateneul Român în interpretarea pianistului britanic.
 
"Chopin vorbeşte publicului atât de direct, cum nu o mai face nicun alt compozitor. Oricine se poate regăsi în această lume sonoră. Îmi place foarte mult combinaţia dintre melancolie şi speranţă din muzica lui Chopin şi de aceea îmi e foarte apropiată de inimă.",a declarat Sam Haywood într-un interviu acordat pentru Radio România Muzical şi LiterNet.
 
Piesele interpretate în recital se regăsesc şi pe cel mai recent disc al său, înregistrat pe pianul Pleyel care a aparţinut lui Frederich Chopin. Doritorii vor putea cumpăra CD-ul cu ocazia evenimentului din 26 septembrie 2010, purtând astfel amintirea timbrului cald, aurit al operei marelui compozitor.
 
Biletele pentru recital se găsesc în reţeaua Eventim - magazinele Germanos, Domo, Orange, Vodafone, librăriile Humanitas şi online pe www.eventim.ro - şi la Librăria Cărtureşti Magheru.
 
Aşadar, duminică seara vom amuţi pentru câteva ore vacarmul cotidian şi ne vom aminti că Chopin trăieşte. "Poate că marile opere de artă îndreaptă o oglindă către publicul lor, pentru ca acesta să se poată contempla şi înţelege pe sine la un nivel mult mai profund. Tot aşa, poate că rolul nostru, al interpreţilor, este să lustruim cu drag suprafaţa oglinzii, pentru a oferi publicului cea mai bună reflecţie!", ne-a împărtăşit artistul.
 
Evenimentul "Chopin trăieşte?" reprezintă o nouă victorie a Cruciadei Culturii, mişcare iniţiată la începutul anului 2010 de Agenţia de Vise şi Fundaţia artEST cu scopul de a scoate la lumină repere veritabile şi de a aduce la un loc oameni de cultură cu idei şi viziuni comune.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus