septembrie 2010
Asociaţia Culturală Control N a organizat în perioada 15 mai - 31 iulie 2010 Concursul Naţional de Scenarii Nisi Masa. Concursul se desfăşoară pentru al 9-lea an în Europa şi este unul dintre cele mai cunoscute concursuri adresate pasionaţilor de cinema. Concursul s-a adresat tinerilor scenarişti, profesionişti şi amatori, cu vârste cuprinse între 18 şi 28 de ani.
 
În urma jurizării, Asociaţia Culturală Control N a desemnat două scenarii finaliste, care vor merge mai departe la faza internaţională a concursului: Pătrăţica, de Anca Pandrea şi Camera mică de Andrei Ştefănescu.
 
Etapa de jurizare internaţională se va definitiva în luna noiembrie a anului 2010 cu desemnarea a 25 de scenarii câştigătoare.
 
Cei 25 de autori ai scenariilor selecţionate în etapa de jurizare internaţională vor participa la workshop-ul European Short Pitch. Workshop-ul se desfăşoară în 2 sesiuni. Prima sesiune va avea loc în Moulin d'Andes, Franţa, între 10 şi 15 ianuarie 2011 şi este dedicată imbunătăţirii scenariilor. Participanţii vor fi îndrumaţi de un grup de experţi europeni în scrierea scenariilor. A doua sesiune va consta în iniţierea participanţilor în prezentarea şi susţinerea scenariilor lor în faţa producătorilor şi se va finaliza cu o sesiune de pitching cu producători europeni invitaţi la workshop. Fiecare dintre cei 25 de câştigători va avea astfel ocazia să obţină finanţare pentru producerea scenariilor lor.
 
Asociaţia Culturală Control N a fost fondată în ianuarie 2009 şi are ca scop promovarea cinematografiei autohtone pe plan internaţional, organizarea de activităţi educaţionale în domeniul cinematografiei şi descoperirea de noi talente între iubitorii de film.

Din aprilie 2009, Asociaţia Culturală Control N este reprezentantul Nisi Masa în România. Nisi Masa este o reţea de asociaţii, prezentă în 19 ţări europene, ce îşi propune întărirea comunicării internationale între tineri pasionaţi de cinema, prin organizarea de proiecte legate de film în diverse ţări europene, ateliere de creaţie şi publicaţii legate de cinematografia europeană. Mai multe detalii despre Nisi Masa, precum şi regulamentul oficial al concursului, se găsesc pe site-ul oficial www.nisimasa.com.
 
În 2009, Asociaţia Culturală Control N a organizat cea de-a 8-a ediţie a Concursului European de Scenarii Nisi Masa. Unul dintre scenariile finaliste în etapa naţională, Vechitura, scris de Andra Chiriac, a participat cu succes la workshopul de dezvoltare de la Moulin d'Andes, precum şi la sesiunea de pitching organizată în aprilie 2010 de Nisi Masa in parteneriat cu Asociaţia Culturală Control N şi Festivalul Internaţional de Film NexT. Ca urmare a acestui proiect, scenariul Andrei Chiriac urmează să fie produs.
 
Nu ezitaţi să ne contactaţi pentru mai multe detalii la adresa de e-mail [email protected] sau la numărul de telefon 0721969639.


0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus