octombrie 2010
Festivalul de Teatru Piatra Neamţ, 2010
În luna octombrie, la Piatra Neamţ, Teatrul Tineretului va da startul celei de-a XXV-a ediţii a Festivalului de Teatru Pledez Pentru Tine(ri), cu spectacolul Yerma de Federico García Lorca, regie Béres László, coregrafie András Lóránt.

Construit sub formă de concurs, pe două categorii: Şcoli de teatru (selecţioner Mihaela Michailov) şi Profesionişti (selecţioner Oltiţa Cîntec), Festivalul de Teatru Piatra Neamţ se adresează atât studenţilor, cât şi tinerilor artişti (actori, regizori, dramaturgi), cu vârste de maxim 35 de ani.Fiind cea mai veche manifestare de profil din ţară, festivalul îşi propune să aducă în atenţia publicului spectacole de marcă ale peisajului naţional, realizate cu şi de către tineri artişti. Oferind un cadru propice pentru exprimarea, testarea, afirmarea şi promovarea tinerelor talente şi subsumându-se misiunii de a susţine tânăra generaţie de artişti, Festivalul de Teatru Piatra Neamţ este singurul festival de teatru profesionist din ţară care se adresează tinerilor artişti, inclusiv celor aflaţi la început de drum (Şcolilor de Teatru).

Festivalul de Teatru Piatra Neamţ se va întinde pe parcursul a 13 zile (18 - 30 octombrie 2010), timp în care vor putea fi vizionate nu mai puţin de 32 spectacole: 24 spectacole în concurs (10 în Secţiunea Şcoli de Teatru şi 14 în Secţiunea Profesionişti), 5 spectacole invitate în afara concursului şi trei producţii ale Teatrului Tineretului.

Descarcă programul Festivalului de Teatru Piatra Neamţ, 2010 aici.