octombrie 2010
Festivalul Filmului Franco-Român PERSONA, 2010
Festivalul Filmului Franco-Român PERSONA şi-a ales câştigătorii în cadrul ceremoniei de închidere de sâmbătă seara.
 
Filmul francez Si seulement (Dacă), realizat de Hélène Abram a câştigat Marele Premiu al Festivalului Filmului Franco-Român PERSONA 2010, în valoare de 500 €.
 
Filmul românesc Colivia de Adrian Sitaru a primit Premiul pentru cel mai bun film românesc (200 €). De partea franceză, Premiul pentru cel mai bun film francez (200 €) a revenit filmului Capture Mode (Mod Captură), un documentar realizat de Béatrice Plumet.
 
Premiul «Mnémosyne» pentru cel mai bun scenariu (200 €) a fost acordat de Asociaţia  Mnémosyne filmului Dans nos veines (Prin venele noastre) realizat de Guillaume Senez, în timp ce Premiul pentru regie (200 €) a fost decernat lui Cristi Iftime pentru filmul său, Timi, un film studenţesc produs de U.N.A.T.C. «I.L.Caragiale».
 
Juriul a dorit de asemenea să acorde o Menţiune specială filmului de animaţie Marile speranţe de Alexei Gubenco.
 
Premiul publicului a revenit filmului românesc Colivia de Adrian Sitaru care a obţinut astfel cea de-a doua distincţie din cadrul festivalului PERSONA.
 
Juriul a fost compus din: Michèle Fraysse - copreşedinte al festivalului Rencontres Cinématographiques din Salon de Provence, Catherine Kiss - preşedinte al asociaţiei Mnémosyne, Jeanne Glass - preşedintele Uniunii Mediteraneene de Cinema şi Video, Nathalie Jeay - director al cinematografului Les Arcades la Salon de Provence si Jacky Malgoire - copreşedintele festivalului Rencontres Cinématographiques.
 
Festivalul Filmului Franco-Român PERSONA este organizat de asociaţiile Rue de l'Agneloun şi Salon-Teliu, cu sprijinul Primăriei din Salon de Provence.

Pentru prima ediţie, comisia de selecţie a ales 20 de scurtmetraje - 10 franceze şi 10 Româneşti - să facă parte din Selecţia Oficială a Festivalului PERSONA.
 
Pentru mai multe informaţii, consultaţi site-ul : www.festival-persona.com sau                urmăriţi-ne pe Facebook.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus