octombrie 2010
Editura Cartier & The Knot lansează cartea

Aceasta e prima mea revoluţie. Furaţi-mi-o, de Maria-Paula Erizanu
Joi, 21 octombrie, ora 19.00, Green Hours 22 jazz-café
(Calea Victoriei, nr. 120, Bucureşti)

Invitaţi:
Simona Popescu
Costi Rogozanu
Ovidiu Şimonca

Lectura:
Maria Obretin
Alexandru Nedelcu

Moderator:
Vasile Ernu

"Suflete moarte. FOC. Mi se împlineşte visul. Se aruncă cu pietre în Parlament. Se? Un grup de studenţi bronzaţi (în aule?), raşi pe cap şi îmbrăcaţi în costume de sport aruncă cu pietre. Un grup de studenţi cu ghiozdane cu pietre aruncă cu pietre. Un grup de (?) studenţi cu bâte lovesc sau aruncă cu pietre. TÂNĂRA GENERAŢIE SALVATOAREA NAŢIEI. FOC. Mi se împlineşte visul? Funcţionarilor parlamentului li s-a sugerat în acea zi să plece acasă. De dimineaţă, când creştinii îşi purtau icoanele, steagurile şi lumânările de la catedrală şi încă nimeni nu auzise de revoluţie. Şi-au încuiat birourile şi au plecat. Au fost descuiate (cine, cine?) doar birourile necomuniştilor. Boc, boc! Peste geam zbură seiful de la contabilitate. Descuiat." (Maria-Paula Erizanu)

Citiţi un fragment mai amplu din această carte aici.

Maria-Paula Erizanu, Aceasta este prima mea revoluţie. Furaţi-mi-o,
cu fotografii de Gleb Garanich, Veronique North-Minca, Doru Dumitru, Igor Schimbător,
ediţie trilingvă, Colecţia C[ART]IER, 2010, 140 p.
Preţ: 32 RON - 15%.

Evenimentul are loc în cadrul proiectului The Knot. The Knot este un proiect multi-disciplinar, o platformă de întâlnire şi experiment, care ajunge la Bucureşti şi va fi situată în spaţiul public pentru trei săptămâni. Concepută ca o structură mobilă, uşor de transportat şi de adaptat diferitelor situaţii urbane, platforma Knot se adresează unui public divers, care împreună cu organizatorii şi invitaţii proiectului îi poate conferi sens şi funcţionalitate. Apariţia ei în oraş este temporară şi condiţia ei fragilă, cu toate acestea ea oferă un model de utilizare şi producţie a spaţiului public. Knot poate fi privit ca un proiect de cercetare a relaţiilor dintre individ, grup şi locurile în care aceştia se întâlnesc. Proiectul răspunde modalităţilor din ce în ce mai constrângătoare prin care aceste relaţii sunt definite în societatea noastră. Unul dintre cele mai importante obiective ale proiectului KNOT este să imagineze comportamente urbane alternative, bazate pe cooperare şi auto-gestionare. De asemenea, să exploreze ce a mai rămas din idealurile colective sau posibilităţile de a depăşi condiţiile actuale, de competiţie economică severă şi de tendinţă către izolarea naţională sau etnică. Comunităţile temporare sunt un instrument pentru a crea o altă noţiune a unui "oraş promis", mai departe de înţelegerea capitalistă a acestui ideal.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus