noiembrie 2010
Festivalul Viaţa e frumoasă, 2010
Ultima zi a Festivalului Internaţional al Artelor Spectacolului Muzical "Viaţa e frumoasă!", organizat de Teatrul Naţional de Operetă între 4-14 noiembrie 2010, propune un program de conferinţe, magie şi muzică ambientală.
 
La ora 16.00, la Bistro Operetă, va avea loc Conferinţa "Repere", coordonată de Răzvan Andrei, hairstylist şi colaborator apropiat al Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian", având experienţa realizării coafurilor pentru spectacolele: Romeo şi Julieta, Vaduva veselă şi mai nou Liliacul. Pornind de la ideea că Arta este o minciună care ne face să întelegem Adevarul! conferinţa, susţinută de profesionişti din domeniul hair-stylingului, urmăreşte să depaşească limitele efective ale domeniului şi să se constituie într-o afirmare a importanţei relaţiilor interumane şi a profesionalismului, în orice domeniu de activitate.
 
Sunt abordate teme legate de istoria coafurii dar şi a modei, de estetica oraşului şi de normele estetice ale oamenilor care îl locuiesc, cu accent pe comunicarea dintre coafori şi clienţi, dar şi pe comunicarea dintre sexe, tehnici de actorie şi de limbaj verbal sau non verbal. În cadrul conferinţei sunt invitate două personalităţi ale industriei de înfrumuseţare: Puiu Nijankovski şi Cristian Stere, coafori cu experienţă de peste 50 de ani în domeniu, nume marcante în domeniul hair-stylingului, care vor vorbi despre importanţa unor "repere" de calitate şi profesionalism în orice domeniu de activitate.
 
La ora 21.30, în foaierul Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian" se desfăşoară spectacolul Hazard -un recital de magie, co-producţie a Teatrului de Magie şi Teatrul Naţional de Operetă "Ion Dacian". Hazard este un recital oferit de Andrei Teaşcă, într-un spectacol extraordinar acompaniat de Orchestra Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian". Publicul are pentru prima oară ocazia să descopere un concept inedit de spectacol, în care arta magiei şi cea lirică se întâlnesc într-o simbioză perfectă, creând, prin mister, o atmosferă de poveste. Firul poveştii este dat de drumul iniţiatic al personajului masculin, un EL care şi-a pierdut răbdarea, puterea şi speranţa. Furat din lumea reală de un spiriduş, se trezeşte într-un tărâm de vis, atemporal şi idilic, în care Ielele, reprezentate fiecare de către o Artă, îl ademenesc şi încearcă să-l înlănţuie în jocul lor. Este sedus rând pe rând de pictură, teatru, dans, sculptură, muzică, literatură, şi film, dar reuşeşte să se desprindă de fiecare, rămânând fidel vechiului EU şi unei libertăţi utopice. Singura care reuşeşte să-l farmece este Arta Magiei, născută cu puteri însutite din înlănţuirea tuturor celorlalte.
 
De la ora 22.00 va începe Concertul Damian & Dj Ravin, la Club Silver Church. Pentru Ravin - Viaţa este muzica! Ravin este un nume important al elitei "Buddha Bar", pentru care acustica spaţioasă şi atmosfera mistică a acestui loc fiind demne de un sunet potrivit pentru un templu. În calitate de DJ-pionier, apărând în numeroase cluburi, Ravin se întoarce pentru a împărtăşi sunetul său inconfundabil publicului. Noile sale compilaţii "Buddha Bar" sunt asemeni unor ofrande închinate statuii lui Budha.

 
Melomanii se pot delecta cu emisiunea Ambient. Viaţa e frumoasă, pe Radio România Cultural, ascultând selecţiuni din Jacques Offenbach Orfeu în Infern, (Natalie Dessay, Patricia Petibon, Laurent Naouri, Eva Podless, Corul si Orchestra Operei din Lyon, Orchestra de Camera din Grenoble, dirijor:Marc Minkowski)
 
Pentru informaţii suplimentare, puteţi accesa site-ul www.opereta.ro, sectţunea Festival. Biletele sunt disponibile la casa de bilete a Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian", online pe www.eventim.ro şi în reţeaua magazinelor partenere: Germanos, Vodafone, Librăriile Cărtureşti şi Humanitas.
 

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus