noiembrie 2010
Festivalul European de Teatru Eurothalia, 2010
Programul Festivalului European de Teatru Eurothalia se completează cu două noi reprezentaţii.
 
Spectacolul Cântecul lebedei de Cehov, sub direcţia de scenă a lui Mihai Măniuţiu, o producţie a Teatrului Clasic "Ioan Slavici" din Arad, se va juca sâmbătă, 13 noiembrie 2010, la ora 21:00, în sala Operei / a Teatrului Naţional.
 
Piesa Cântecul lebedei a fost scrisă în 1887. Cu privire la această creaţie, Cehov mărturisea: "Am conceput o piesă de teatru în patru sferturi. Fiecare se joacă între 15 şi 20 de minute. Cea mai mică dramă din lume..."
 
Bătrânul actor Svetlovidov a adormit turmentat. Noaptea îl găseşte rătăcind pe scena goală. Sufleurul, care doarme mereu în teatru, i se alătură. Bătrânul actor se gândeşte acum la viaţa sa şi la marile roluri din literatura universală.
 
Regizorul Mihai Măniuţiu a mai montat această piesa la Cluj. Premiera prevăzută pentru data de 22 Decembrie 1989 nu a mai avut loc din cauza evenimentelor politice din acea zi.
 
Interpretează actorii: Ovidiu Ghiniţă, Zoltan Lovas, Ionel Bulbuc, Sorin Calotă, Bogdan Costea, Florin Covalciuc, Alina Danciu, Cecilia Donat, Adriana Ghiniţă, Tudor Lucanu, Doru Nica, Liliana Balica, Ioan Peter, Dorina Darie, Robert Pavicsits, Giorgiana E. Popan, Marian Parfeni, Oltea Blaga, Roxana Sabău, Călin Stanciu, Ştefan Statnic, Mariana Tofan, Angela Varjasi, Alex Mărgineanu, Dan Antoci, Cosmin Blaga şi Mara Purza. Decorul a fost creat de Doru Păcurar, costumele de Oana Văran.
 
Spectacol în limba română, cu traducere în limba germană.
 
Biletele emise pentru sâmbătă, 13 noiembrie, ora 21:00, rămân valabile.
 
Pe de altă parte, la cererea publicului, se va programa o reprezentaţie suplimentară a producţiei Teatrului Odeon Bucureşti, Pyramus & Thisbe 4 You după William Shakespeare, sub direcţia de scenă a lui Alexandru Dabija. Astfel, piesa se va juca marţi, 16 noiembrie 2010, în sala Teatrului German de două ori, după cum urmează: la ora 18:00 (în limba română) şi la ora 21:00 (în limba română, cu traducere în limbile germană şi engleză)
 
Mai multe informaţii pe www.eurothalia.ro

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus