noiembrie 2010
ShortsUp - Scurtmetrajele prind viaţă
Într-o lume care aparent a luat-o razna, există nişte oameni excepţionali care ne schimbă viziunea despre viaţă. Ei sunt eroii din filme, neînfricaţii care dau piept cu orice situaţie până ies învingători, oamenii care se luptă cu "monştrii cei mari" până câştigă.

Vineri, 12 noiembrie 2010, de la 20.00, la The ARK, o nouă selecţie cu cele mai premiate scurtmetraje din lume vor fi prezentate de ShortsUP, împreună cu Discovery România, sub titlul Eroi Contemporani. ShortsUP este un proiect ORICUM şi Feeder.ro.

Din program fac parte două filme câştigătoare la BAFTA, trei nominalizate la Oscar, filmul care a obţinut premiul publicului la Clermont-Ferrand în 2007 şi marele câştigător la Clermont-Ferrand în 2008. Festivalul de la Clermont-Ferrand este cea mai prestigioasă competiţie internaţională dedicată exclusiv scurtmetrajelor.

Trailerul evenimentului poate fi văzut la adresa: http://shortsup.ro/ro/video.

Vor fi proiectate şi şapte producţii locale de scurtmetraj ale Discovery Channel, cu protagonişti români: un maratonist, un aeromodelist, un medic ce a profesat în cele mai îndepărtate regiuni din lume, un motociclist care a mers până în Mongolia, un scufundător, un constructor de motociclete şi un practicant de parkour. Filmele Discovery România au câte 3 minute fiecare.

Scurtmetrajele prind viaţă la ShortsUP, căci unii dintre eroii din filmele Discovery se vor afla la eveniment, cu demonstraţii live şi fotografii din aventurile lor în jurul lumii.

Eroii nu au dispărut. Ei nu se mai aruncă în gol încercand să salveze oamenii buni, nu se mai caţără pe zgarie nori ca păianjenii, şi, cu toate acestea, îi recunoaştem şi-i admirăm. EROII CONTEMPORANI vor fi la ShortsUP, în filme sau în carne şi oase, vineri seară. Eroi vor fi şi spectatorii, care sunt invitaţi să nu-şi uite acasă super-eroul din ei.

Programul serii va fi completat de AMON, un DJ român ce abordează multiple genuri muzicale, între care funky, breaks şi drum and bass.

Biletele pentru evenimentul ShortsUP de vineri pot fi cumpărate la intrare şi oferă acces la întregul program: filme, muzică live şi happeninguri. Preţul unui bilet este de 20 RON. The Ark este situat pe Calea Rahovei la nr 196 A (Uranus 150). Accesul se va face de la ora 19.30.
 
ShortsUP este prezent în Bucureşti şi în ţară cu proiecţii lunare de scurtmetraje şi aduce, pe lângă filme, o atmosferă urbană, muzică live, reprezentaţii de teatru, instalaţii audio-video sau întâlniri cu regizori şi actori. Prin evenimentele sale lunare, ShortsUP încearcă să suplinească lipsa unui canal de distribuţie dedicat celor mai valoroase scurtmetraje din lume şi, în acelaşi timp, să creeze o experienţă memorabilă în jurul filmelor. Detalii pe http://www.shortsup.ro.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus