decembrie 2010
Proiecţiile din luna decembrie 2010 din cadrul programului Documentary Mondays de la Centrul Ceh vor fi dedicate ecourilor celui mai mare festival de filme documentare din Europa Centrală, Festivalul de la Jihlava.
 
Spectatorii Centrului Ceh vor putea viziona filmul Auto*mat (Rep. Cehă), câştigătorul prin vot al premiului pentru cel mai bun documentar ceh al deceniului, care prezintă situaţia rutieră intolerabilă şi viaţa cicliştilor în oraş.
 
Va fi prezentat şi filmul românesc Metrobranding al regizorilor Adrian Voicu şi Ana Vlad, care a fost nominalizat de festivalul de la Jihlava la prestigiosul concurs Doc Selection. Saltea Relaxa, bicicletă Pegas, motocicletă Mobra... Love story între oameni şi obiecte.

Un alt film este Coal in the Soul, care a primit premiul pentru cel mai bun film documentar ceh. Este portretul a două femei care luptă una împotriva celeilalte pentru soarta oraşului, periclitat de extracţia de cărbune.
 
Program:

Luni, 6 decembrie 2010, ora 20:00
Auto*mat (CZ)
Luni, 13 decembrie 2010, ora 20:00
Metrobranding (RO)
Luni, 20 decembrie 2010, ora 20:00
Coal in the Soul (CZ)
 
Documentary Mondays
este un program organizat de al Centrul Ceh, în cadrul căruia, începând cu anul 2007, au fost prezentate mai bine de 100 de filme documentare, cehe şi străine. După proiecţie urmează  întotdeauna discuţii cu autorii sau cu protagoniştii filmelor.
 
Festivalul internaţional de filme documentare de la Jihlava este cel mai mare festival de gen din Europa Centrală şi de Est. Ediţia din acest an s-a desfăşurat în perioada 25-31 octombrie 2010. Câştigătorul acestei ediţii a fost filmul românesc Autobiografia lui Ceauşescu al regizorului Andrei Ujică.
 
"Suntem fericiţi că putem prezenta publicului românesc ecourile de la Jihlava - fie şi numai pentru faptul că tocmai cinematografia românească este, în mod tradiţional, puternic reprezentată la Jihlava. Anul acesta a reuşit să obţină cel mai mare premiu" spune Rene Kubasek, directorul Centrului Ceh în 2010.
 
Eveniment organizat de Centrul Ceh.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus