decembrie 2010
ShortsUp - Scurtmetrajele prind viaţă
Te amuză, te emoţionează, te intrigă, te şochează sau îţi stârnesc curiozitatea de a vedea mai multe. Unele tratează o temă clasică într-o manieră clasică, altele experimentează, inventând adesea noile reguli ale cinemaului. Mărimea contează mai puţin. E vorba despre scurtmetraje, care prind viaţă lună de lună în cadrul evenimentelor ShortsUP.  

Pentru sâmbătă, 11 decembrie 2010, de la 20.00, ShortsUP a pregătit o selecţie cu cele mai premiate scurtmetraje despre evadări de toate felurile. Evenimentul Marea Evadare va avea loc la Galeriile ArtExpo din cadrul Teatrului Naţional Bucureşti.

După un an de muncă, şcoală sau... şomaj, fiecare vrea să iasa din rutină, din automatismele de fiecare zi şi să evadeze. Fiecare are forma lui de evadare, ca şi personajele filmelor ShortsUP.
 
Ya Basta (regia Gustave Kervern, Sébastien Rost, Franţa, 2010) are în centru două persoane cu handicap mintal care dau marea lovitură, furând bijuterii foarte scumpe, care le-ar putea asigura evadarea într-o vacanţă continuă. A fost selectat în mai multe festivaluri, printre care Clermont-Ferrand şi Cannes.
Before Dawn (r. Bálint Kenyeres, Ungaria) este un film dintr-un singur cadru, despre care s-a spus ca e o capodoperă a genului. A fost nominalizat la Cannes în 2005 şi  desemnat cel mai bun scurtmetraj la European Film Awards în 2006.
Smart Girls, un scurtmetraj în premieră în România, a fost premiat anul acesta la Sarajevo Film Festival. Este o comedie de 24 de minute, regizată de Hana Jušić si Sonja Tarokić, prezentată la Sarajevo înaintea celei mai recente pelicule semnate Woody Allen, You Will Meet a Tall Dark Stranger.
 
Programul de două ore cu filme ce durează între 3 la 24 de minute mai include câştigătorul Oscarului în 2009, două nominalizate la Oscar şi un scurtmetraj savuros semnat Corneliu Porumboiu.  

ShortsUP Marea Evadare va aduce sâmbătă seara la Artexpo şi o expoziţie foto în tema evenimentului, a unui apreciat fotograf român contemporan.

Trailerul evenimentului poate fi văzut la adresa: http://shortsup.ro/ro/video.

Biletele pot fi cumpărate sâmbătă, la intrare, şi oferă acces la întregul program: filme, expozitie foto şi happeninguri. Preţul unui bilet este de 20 RON. Artexpo este situat în zona Universitate, în cadrul Teatrului Naţional Bucureşti. Accesul se va face de la ora 19.30.
 
ShortsUP este prezent în Bucureşti şi în ţară cu proiecţii lunare de scurtmetraje şi aduce, pe lângă filme, o atmosferă urbană, muzică live, reprezentaţii de teatru, instalaţii audio-video sau întâlniri cu regizori şi actori. Prin evenimentele sale lunare, ShortsUP încearcă să suplinească lipsa unui canal de distribuţie dedicat celor mai valoroase scurtmetraje din lume şi, în acelaşi timp, să creeze o experienţă memorabilă în jurul filmelor. Detalii pe www.shortsup.ro. 

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus