octombrie 2004
În perioada 1-6 noiembrie 2004, Orchestra Naţională Radio va realiza un turneu în trei importante capitale europene. Concertele vor fi dirijate de Mendi Rodan, dirijor israelian de origine română, programele fiind gândite diferenţiat. Astfel, în seara de 2 noiembrie, la ora 19.30, în Salle UNESCO din Paris vor putea fi ascultate Valsul de Ravel, Concertul pentru vioară şi orchestră de Bruch avându-o ca solistă pe Silvia Marcovici şi Rapsodia a II-a de Enescu.



Concertul de la Bratislava, programat pentru 4 noiembrie la Sala Radio, va cuprinde Trei dansuri româneşti de Theodor Rogalski, acelaşi Concert pentru vioară şi orchestră de Bruch, dar de această dată avându-l ca solist pe tânărul violonist Alexandru Tomescu şi Rapsodia I de Enescu. Acest din urmă program se va relua în seara de 5 noiembrie la Viena, la Konzerthaus Mozart Saal.



Directorul Formaţiilor Muzicale Radio, Nicolae Costin, declara cu această ocazie "Turneul are rolul de promovare a imaginii Societăţii Române de Radiodifuziune şi a culturii româneşti. În plus, concertul din seara de 2 noiembrie, de la Paris, are şi o altă semnificaţie majoră - este dedicat comemorării a 500 de ani de la moartea domnitorului Ştefan cel Mare - eveniment inclus în aniversările UNESCO din acest an."

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus