decembrie 2010
Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu
Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu, în regia lui Andrei Ujică, se află pe primul loc în topul celor mai bune filme nedistribuite încă în cinematografele din Statele Unite, alcătuit de publicaţia independentă IndieWIRE. În fiecare an, un număr impresionant de critici americani - peste 100 - votează cele mai bune producţii din anul respectiv, la invitaţia IndieWIRE. Cu 26 de voturi, filmul românesc se află pe prima poziţie în clasamentul peliculelor care nu au ajuns încă pe ecranele americane,  la egalitate cu Film Socialisme al lui Jean-Luc Godard.
 
Best Undistributed Film

 
Film Socialisme - 26 voturi
Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu   - 26 voturi
Mistérios de Lisboa - 23 voturi
Ok-hui-ui yeonghwa / Oki's Movie - 18 voturi
Vénus noire - 10 voturi
Tabloid - 10 voturi
Tournée - 9 voturi
 
În clasamentul IndieWIRE, la categoria Cel mai bun film lansat în 2010, pe locul întâi se află The Social Network, de David Fincher, urmat de Carlos, în regia lui Olivier Assayas.
 
IndieWIRE este alternativa criticilor şi cineaştilor americani la publicaţiile axate pe producţiile de la Hollywood şi este, în prezent, una dintre cele mai influente publicaţii de cinema din spaţiul anglo-saxon.
 
Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu a fost realizată de Icon Production, în asociere cu Televiziunea Română, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi cu participarea The Media Partnership, Fundaţia ARTE VIZUALE şi HFG / ZKM Filminstitut. Filmul este distribuit în România de Voodoo Films şi rulează în cinematografe din 29 octombrie 2010.  
 
Date suplimentare despre film puteţi găsi pe site-ul www.autobiografia.ro şi pe http://www.facebook.com/AutobiografiaNC
 
Pentru alte detalii, ne puteţi contacta pe [email protected] şi la 021 6664827.

Regia: Andrei Ujică

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus