ianuarie 2011
Câştigătorii etapei naţionale a Concursului de Scenarii Nisi Masa, organizat în România de Asociaţia Culturală Control N au participat la selecţia internaţională organizată de Nisi Masa. Ambii scenarişti - Anca Pandrea, cu scenariul Pătrăţica, şi Andrei Ştefănescu, cu scenariul Camera mică - au fost selecţionaţi între cei 25 de căştigători ai concursului. Ei urmează să participe în perioada 17-22 ianuarie 2011 la workshopul de dezvoltare de scenarii European Short Pitch, organizat de Nisi Masa la Moulin d'Andé-Céci (Franţa).

Cei 25 de căştigători ai etapei internaţionale vor participa la un atelier dedicat îmbunătăţirii scenariilor lor şi dezvoltării abilităţilor de a-şi promova proiectul în faţa producatorilor. Susţinuţi de tutori europeni cu experienţă în scenaristica de scurtmetraj, participanţii se vor pregăti pentru ultima etapă: o sesiune de pitching în faţa a 30 de producători şi agenţi de film din Europa, organizată în cadrul unui festival european de film în 2011.
 
Alături de Ungaria, România este singura ţară din cadrul Concursului reprezentată de doi scenarişti câştigători. Andrei Ştefănescu a studiat regia de film în cadrul Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică, I.L. Caragiale. Anca Pandrea a urmat cursul de scenaristică pentru începători First Draft, organizat anual de Asociaţia Culturală Control N.
 
Concursul European de Scenarii Nisi Masa se desfăşoară de 9 ani în Europa şi este organizat din 2009 în Romania de Asociaţia Culturală Control N.
 
Asociaţia Culturală Control N a fost fondată în decembrie 2008 de Oana Răsuceanu (scenarist), Ana Agopian (scenarist) şi Iulia Rugină (regizor de film) cu scopul de a sprijini tineri la început de carieră, de a pune bazele unei educaţii cinematografice într-un sistem educaţional care o privează de importanţă şi de a promova, pe cât mai multe căi, cinematografia autohtonă.
 
Cele două scenarii câştigătoare vor fi publicate pe LiterNet.ro în cursul anului 2011.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus