Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Festivalul de film B-EST, 2011

Debut reuşit al Festivalului Internaţional de Film Bucureşti, 2011

aprilie 2011
Primele două zile ale Festivalului Internaţional de Film "Bucureşti", ediţia a VII-a, au fost marcate de prezenţa regizorului Danis Tanovic, în calitate de invitat special.

Regizorul bosniac a deschis luni festivalul cu cel mai recent film al său, Cirkus Columbia, iar marţi a interacţionat cu jurnaliştii şi studenţii de la UNATC în cadrul unui masterclass cu tema War and Film: A Survivor\'s Guide. În cursul după-amiezei, Tanovic a vizitat studiourile Buftea în compania directorului MediaPro, Andrei Boncea, şi a Danei Dimitriu, director al festivalului, iar seara a răspuns numeroaselor solicitări de interviuri ale jurnaliştilor acreditaţi la festival.

Cinefilii au primit cu mult interes filmele propuse în primele două zile ale festivalului; sălile au fost pline în toate cele trei cinematografe. La Cinema Studio, media spectatorilor a fost de 350, la fel şi la Noul Cinematograf al Regizorului Român, iar la Sala "Elvira Popescu" din incinta Institutului Cultural Francez, a cărei capacitate este mai mică, au fost peste 250.

"Bucureşti IFF" vine şi în următoare zile cu filme multipremiate pe care le puteţi vedea doar acum, în premieră şi în exclusivitate în România. Programul complet al festivalului e disponibil aici.

Eveniment susţinut de Centrul Naţional al Cinematografiei.
Coproducator: TVR
Parteneri media: 24 FUN, Radio Guerrilla, Evenimentul zilei, Capital, România liberă, Ring, Agerpres, Zoom TV, www.cinemagia.ro, www.hbo.ro, www.liternet.ro, www.cinefan.ro, www.port.ro, www.filmreporter, www.metropotam.ro; www.realitatea.net, www.voxpublica.ro, www.neaparat.ro.

Pentru mai multe informaţii puteţi accesa website-ul festivalului: www.b-est.ro.

Toate articolele despre Festivalul de film B-EST, 2011

De ce trag clopotele, Mitică? - Festivalul de film Bucureşti, 2011, Florin Neagu
 Festivalul de Film Internaţional Bucureşti şi-a stabilit câştigătorii, Comunicat de presă
 Ultimele filme din competiţie - Festivalul de film Bucureşti, 2011, Florin Neagu