Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Festivalul Dramaturgiei Româneşti (FDR) Timişoara, 2011

Grupul britanic Forced Entertainment, pentru prima dată în România!

mai 2011
Grupul britanic Forced Entertainment, cu o istorie de 25 de ani pe scena experimentală europeană şi un loc numai al său în istoria spectacolului contemporan, va deschide Festivalul European al Spectacolului Fest - FDR, 2011, cu spectacolul Cât e de minunat!, pe 7 şi 8 mai 2011, de la ora 19.00 în sala mare a Teatrului Naţional din Timişoara.

Cât e de minunat!, o creaţie colectivă a membrilor Forced Entertainment, dizolvă graniţele dintre teatru, dans, stand-up comedy şi artă vizuală, iar rezultatul este deopotrivă amuzant şi tragic.

Duminică, 8 mai 2011, ora 11, la Teatrul Naţional din Timişoara, în foaierul Sălii 2 va avea loc dezbaterea - Forced Entertainment: 25 de ani de experiment teatral, cu participarea membrilor grupului. Moderatorul întâlnirii va fi Cristina Modreanu. Cu această ocazie, se va lansa şi cartea Momentul zero al teatrului: 20 de ani de Forced Entertainement, semnată de directorul artistic al companiei, Tim Etchells. Cartea este prima apariţie din Colecţia Scena.ro & TNTm. Apariţia volumului este susţinută de British Council şi Teatrul Naţional din Timişoara, în cadrul Festivalului European al Spectacolului - FEST-FDR.

Nu uitaţi, Scena.ro nr. 12, care conţine un dosar Tim Etchells şi Forced Entertainement poate fi cumpărată în timpul Festivalului European al Spectacolului Fest- FDR la preţul special de 10 lei.

Organizatorii mulţumesc British Council pentru ajutorul dat în prezentarea pe scena românească a acestor artişti unici.

Notă: Fotografie de Hugo Glendinning.

Toate articolele despre Festivalul Dramaturgiei Româneşti (FDR) Timişoara, 2011

Cum a traversat timpul halca de carne roşie a lui Antoine... - FDR, 2011, Mirella Nedelcu-Patureau
 Timişoara, pe linie fizică şi politică - FDR, 2011, Iulia Popovici
 FEST-FDR, 2011 - Gest civic, Doru Mareş