august 2011
Emoţiile încep să apară numai când mă gândesc că peste 3 zile o să fiu în drum spre Mangalia. Încep să vorbesc la telefon din ce în ce mai des cu prietenii, respectiv colegii mei din The H(eden) Garden. Discuţiile noastre se termină de obicei cu "... ne vedem la Mangalia". Din păcate distanţa dintre noi, fiind foarte mare, ne împiedică să ne putem întâlni mai repede, dar nu ne împiedică să repetăm. Unii dintre noi pentru admiterea la master, unii chiar pentru primul lor rol pe scândurile unui teatru şi desigur, nu în ultimul rând, pentru Gala Hop.

Cu toţii ne căutăm spaţii unde putem lucra în intimitate cu noi înşine. Eu am ajuns să lucrez în şcoala unde am învăţat 12 ani de zile, unde am făcut cunoştinţă cu teatrul şi pe scena pe care am făcut prima mea improvizaţie. Cum am intrat în sală m-au năpădit amintirile. Pare neschimbată la început dar o simt mai bătrână şi mai rece. Încep să repet, lucrul merge greu, îmi este greu să îmi dau frâu liber emoţiilor, îmi este greu, greu, greu. Dar vreau mai mult. Mă gândesc că aşa este la început, mai ales că am avut o pauză de câteva săptămâni în care nu m-am urcat pe scenă. Faptul că mi-a lipsit şi bucuria de a avea din nou oportunitatea de a mă juca mă face să continui şi brusc totul nu mi se mai pare aşa de greu.

Termin repetiţia propusă şi mă îndrept spre casă mulţumită. Aşa cum voi aştepta fiecare zi de acum înainte, să trăiesc nişte emoţii noi şi vechi, puternice sau reduse, neaşteptate şi fragede, la fel de dornică voi fi să trăiesc experienţa Hop-ului. Cu toţii suntem nerăbdători. Să vedem...

Notă: Alexandra Odoroagă concurează în cadrul secţiunii Individual, dar şi în cadrul secţiunii Grup la Gala Tînărului Actor HOP, 2011, cu piesa The H(eden) Garden, de Alexandra Pâzgu, regia: Medeea Iancu, cu: Florin Vasile Călbăjos, George Dometi, Fulvia Mǎdǎlina Folosea, Alexandra Odoroagă, Vlad Nemeş şi Ioana Predescu.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus